Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

3220


MifTy

Recommended Posts

caut un cablu de date defect (pentru mufa pop-port)... se adreseaza in special constantenilor.de asemenea, daca stie careva cum se poate suplimenta memoria la asa ceva (eventual printr-un adaptor de SD/MMC), as fi recunoscator daca ar face share respectiva informatie...

Link to comment
Share on other sites

pentru ca beleaua asta de molecular nu merge (oficial) decat cu cablu ca-42.am cablu din ala, l-am luat cu 30 de lei (si am gasit "magazine gsm" unde cereau pe jegul ala 100 d lei!!! aka RON, aka 1 milion vechi!!!), dar e un simplu adaptor RS232-to-USB, pentru ca 3220 NU are nici un fel de interfata USB built-in, asa ca...si exact, vreau sa incerc niste scheme gasite pe ici-pe colo... daca au sa se comporte macar cu 1% mai bine ca jalea aia de ca-42, promit ca postez schema si driverele...(sfat:cei care aveti modelul asta de celular, NU folositi softul de administrare pt. molecular de pe situl nokia, pentru ca ala merge NUMAI cu cablu ca-42 original, nu chinezesc!!!! folositi oxygen sau mobiledit, sau altceva, altfel o sa plangeti dupa instalarea driverului... pentru ca mai nou PCSuite ala vine cu drivere incluse... si evident ca sterge (adica "upgradeaza") orice alt driver de genu'!!!)

Link to comment
Share on other sites

20RON + 18RON transport si nu te mai chinui.

 

 

http://www.gsmaccesorii.ro/detalii/CA42 ... ---us/790/

 

 

Ceea ce ai incercat tu probabil nu era CA42 ci "cablu pentru nokia 3220", care merge bineinteles cu softul care este livrat pe cd-ul care insoteste cablul, nu cu PCsuite. Cum este de exemplu MA-8620E de la Mobile Action, care bineinteles ca nu merge cu PC suite, ci cu softul de pe CD sau de pe site.

Link to comment
Share on other sites

20RON + 18RON transport si nu te mai chinui.http://www.gsmaccesorii.ro/detalii/CA42 ... ---us/790/Ceea ce ai incercat tu probabil nu era CA42 ci "cablu pentru nokia 3220", care merge bineinteles cu softul care este livrat pe cd-ul care insoteste cablul, nu cu PCsuite. Cum este de exemplu MA-8620E de la Mobile Action, care bineinteles ca nu merge cu PC suite, ci cu softul de pe CD sau de pe site.

Intotdeauna sa mai adaugi la transportul de 18 Lei inca 8 Lei,bani care-i platesti Curierului pentru ca duce Costul coletului inapoi la cel cate ti-a trimis coletul...... asa este cu curierii astia,ar trebui sa mentioneze firmele care trimit piese gsm,etc .............................
Link to comment
Share on other sites

Da chiar asa, incearca, poate merge. :weedman: :weedman: :weedman: :weedman: :weedman: Da il conectezi la placa de retea!Offf, era vorba despre Nokia 3220, la care singura modalitate de comunicare este cablul de date.

Link to comment
Share on other sites

voi chiar va imaginati ca daca aveam alta solutie n-o foloseam??? :smt005

 

btw, niste poze:

 

Posted Image

Posted Image

 

acesta e cablul pe care-l folosesc in prezent.

chinezarie, of course, foloseste un integrat 2303... cu nu mai stiu ce litere...

btw, imi face un COM3 virtual, si care se comporta ca unul real. adica daca conectez si apoi deconectez telefonul, din mufa aia de mai sus, fara reboot nu-l vede nici dreq!!!

 

ah, da... MobiMB merge de minune... cu cateva probleme.

Oxygen... sa spunem ca e capos rau (si am vre-o 4 versiuni diferite, nici una n-a mers ok... in sensul ca nu-mi salveaza modificarile, incolo, ar fi softul de administrat telefoane pe care l'as recomanda cu draga inima oricui!!!)

MobilEdit e si el bunisor... nu perfect...

alte softuri compatibile cu amicu' nush sa fie... (si cand ma gandesc ca w550i-ul nevesti-mii e vazut ca un memory stick obisnuit, imi vine sa pun bomba la sediul nokia!!! :axe: )

 

Posted Image

 

asta e mufa folosita la handsfree-uri. chinezeasca, fireste... doar nu credeati ca iau handsfree nokia original cu 15 lei bucata!!! :smt005

 

am luat 2 bucati, cu un design diferit ambele, si una dintre ele suna un pic mai tare, si am decis s-o pastrez, iar pe cealalta s-o tai, si s-o folosesc...

 

insa... daca va uitati atent la pinii disponibili, si apoi va uitati pe pinouts.ru la mufa pop port, o sa constatati ca exact pinii necesari pentru date sunt lipsa!!! :axe:

 

asta e si motivul pentru care a scapat handsfree-ul ala de cunostinta cu tficul!!! :snakeman:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Guest spulber001

cu tot chinul, banii dati pe hands-free, nervii si timpul pierdut iti luai un cablu de date..........si merge si cu dku-5

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

(si cand ma gandesc ca w550i-ul nevesti-mii e vazut ca un memory stick obisnuit, imi vine sa pun bomba la sediul nokia!!! :axe: )

la acel telefon "vede" numai informatiile de pe cardul de memorie, nu si agenda, nu si mesajele sau alte informatii memorate pe telefon.La fel se intampla la telefoanele Nokia, Motorola si altele.Pentru a citi informatiile din telefon, este necesar soft suplimentar.Daca Nokia 3220 ar avea card de memorie, ai putea avea pretentia asta.Ca sa folosesti CA-42 cu PC suite trebuie sa instalezi driverul de pe cd si apoi sa folosesti PCsuite.Daca nu ai facut asa, poti incerca. Si mie mi-a dat la un moment dat eroarea "accesoriu neagreat" dar pe urma a mers fara probleme.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

mda... noutăţi de pe front... treaba asta a ajuns o chestiune personală, de amor propriu, pe cuvânt...

 

după cum bănuiţi, nici acum nu merge beleaua aia...

poate cineva să-mi spună dacă e necesar un driver care să-i "spună" tâmpitului de telefon că are înfipt un cablu în mufă???

 

sau e nevoie de vre-o conexiune nefăcută de mine???

(am decis să renunţ la alimentarea din serială, asta pentru ca aduce cu un fel de loterie... şi am bagat un stabilizator cu transformator de putere mică...)

 

iată schema folosită (conexiunile pentru preluarea tensiunii din serială nu sunt făcute, am în loc o punte şi secundarul unui traf care oferă cam 10 volţi cc!!!)

 

Posted Image

 

în plus, deoarece am un max232N, conform datasheetului, condensatoarele trebuie să fie de 10 ori mai mici, aka 1 uF, electrolitici.

 

(one, acum nu mai e vorba de scos pozele din molecular, ci de o enervare dusă la extrem: pricep că schema aia e foarte folosită de o grămadă de lume, şi "tutulor" le merge, da' mie nu!!!! deci... vreau s-o văd că merge, nu că mai am nevoie de ea... :| )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines