Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
gelutzuu

tv royal cvt 8148

Recommended Posts

problema acestui tv este urmatoarea:la accesarea cautari automate nu gaseste nici un program.procesorul controleaza tensiunea de varicap si benzile selectorului si afiseaza pe osd cautarea dar nu gaseste nici un program.pe cablaj am gasit lucrat in zona bobinei de afc cale comuna.rog ajutor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

verifica daca ai 33v,daca selectorul se alimenteaza corect.daca e in regula schimbi selectoruldaca e vorba de fapul ca in momentul cautarii gaseste un program, si trece peste atunci mai ai si altele de verificat.eventual spui cu ce procesor,cale comuna e facut aparatul

Share this post


Link to post
Share on other sites

cand dai pe cautare si zici ca osd-ul arata cautare, se scimba ceva pe ecran?(pureci, linii, etc. stii cum face la cautare)daca toate tens sunt corecte, cele de alimentare, schimbare banda, varicap, atunci incearca sa pui alt selectornu stiu ce s-a intamplat cu acea bobina dar verifica-i macar continuitatea.ar trebui sa intre ceva si daca e dereglata, dar sa aiba continuitatemai spunebafta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

la cautarea programelor ecranul ramane negru si se vede doar osd grila de cutare incepe de la zero dar nu gaseste nici un program cu toate ca osd arata scanarea pe toate cele trei benzi:uhf,vhlsivhh negasind ni'ci un program ramane tot pe pr0 selectorul este alimentat cu tens. de 12v in momentul cautari tensiunea de alimentare se comuta pe toate benzile selectorului si tensiunea de varicap creste si scade in functie de cautare. tv functioneaza acum doar cu programele ramase memorate inainte de a aparea acest defect.tv este al unui prieten o sa merg maine la el si o sa ami notez ce proc,jungla,si ci.pe cale comuna.o sa revin cu detalii mrs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cu ce e dotat ?!

intrebare super ok; babeste gindind despre tv , e posibil si cc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.