Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

manual sau schema pentru JVC R-X110


Recommended Posts

SalutAm un amplituner JVC R-X110 la care s-a stins afisorul fluorescent ce indica frecventa si banda.Modulul este echipat cu ci TC 9158P ,afisorul este ELU0001-16.Nu am reusit sa gasesc o schema sau manual service pentru aparat.Rog daca le are cineva sau datasheet pentru afisor (pentru ci am gasit),sa le posteze.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

E posibil sa ai in schema 1 sau 2 rez puse pe alimentarea filamentului afisajului, verifica daca ajunge tensiune alternativa pe filament (intre 2,5... 6Vca). De asemenea, daca ai filamentul alimentat (se poate vedea cu ochiul liber), trebuie sa cauti in sursa amplitunerului tensiunea anodica a afisorului (max. -35Vcc; de obicei -25Vcc), si sa vezi de ce nu ajunge la modulul de afisare. Cazul cel mai grav e cind se sparge sau intra aer in balonul afisorului, vezi ca are pe la un colt o suprafata argintata la fel ca la lampile r-tv. Daca vezi alb in locul ala inseamna ca e spart sau a rasuflat balonul.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...
Guest onica_marian

Vin si eu cu o problema legata de un afisor fluorescent. Am gasit la facultate un afisor destul de mare ca dimensiune, are 2 linii de afisare si este alfanumeric. Nu am cautat fisa de catalog si nici nu am numarat cate caractere are, dar par a fi peste 30 pe linie. Problema e ca are tubul acela prin care s-a facut vidarea, rupt (sta de mult timp prin niste cutii rascolite des de studenti).

Cazul cel mai grav e cind se sparge sau intra aer in balonul afisorului, vezi ca are pe la un colt o suprafata argintata la fel ca la lampile r-tv. Daca vezi alb in locul ala inseamna ca e spart sau a rasuflat balonul.

Nu sunt urme de alb in acea zona. Intrebare este daca mai poate fi facut afisorul, adica vidat si sudata sticla.
Link to comment
Share on other sites

Doar dacă ai acces la o pompă de vid şi aparatura de topire şi prelucrare a sticlei (trebuie lipit un tubuleţ nou în locul celui spart, se face vidarea prin el şi se sigilează la flacără). Buba e că s-ar putea distruge la temperatură afişajul.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines