Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pompă de aer acvariu zgomotoasă


trasorv

Postări Recomandate

de ce zici că poate nici nu e necesară ? Acvariul are 60 l

 

E plantat sau de ciclide? La acvariile cu plante naturale, de obicei este suficienta simpla valurire a suprafetei apei pentru oxigenare (facuta foarte simplu de returul filtrului extern/intern) . Tot in acvariile plantate de face aditie de CO2, iar daca folosesti pompa de aer, anulezi CO2, risipa inutila...

In schimb, la acvariile de cilclide se foloseste pompa de aer la greu, d-aia am intrebat.

Daca e de apa sarata, nu stiu, nu ma bag...

Editat de marius75
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă vezi prețurile din magazinele de acvaristică nu vei renunța niciodată la soluțiile diy,iar dacă nu te pricepi să faci atunci vei renunța la acvariu căci nu iți dă mâna să iei tot din magazin ...filtrul meu extern diy nu m-a costat nimic în timp ce unul profesional costă milioane, cum să fie mai rentabil? ????

Nu stiu ce preturi mai sunt acum, dar mi-a cam trecut cu acvaristica. Nu era zi sa nu fac cate o improvizatie pentru acvarii. Sa iti spun si de ce am trecut la solutii profesionale. Am avut un acvariu de 375L facut de cineva. Dupa vreo 4 ani la mine s-a dezlipit geamul frontal de geamul de pe fund. Nu era dezlipit decat vreo 60cm dar nu imi dau seama cum de picura doar. Ca filtrare aveam un sump de vreo 105L facut de mine. Era perfect... Dupa patania cu acvariul, am zis sa il demontez si sa fac unul mai mare. A rezultat unul de 585L. Am facut suportul pentru el si cand sa incerc sump-ul, am dat cu un colt de suport. S-a facut tandari...Nu mai aveam rabdare sa fac comanda pentru alte geamuri, silicon, munca etc asa ca am optat pentru 2 externe Eheim 2075. Merg neincetat de 5 ani si nu am avut absolut nici o problema cu ele. In schimb, cu cele facute de mine, mi-a sarit un furtun de vreo 2 ori si mi-a golit jumatate acvariul de 375L, pompele folosite erau destul de zgomotoase (pentru ca trebuiau sa urce apa la 1,7m) si multe alte "surprize". Nu imi pare rau pentru cei 1300 lei care i-am dat pe ele.

Link spre comentariu

Daca vreti o pompa pt diy puteti lua una de la spalarea parbrizului dar va trebuie cam 3-4 A pt ea la 12v. Are jet de 1-1,5 m, e zgomotoasa dar se poate pune in alt loc, furtun tu si retur... Treaba e ca nu trebuie sa se dezamorseze ca o iau dracii. Se tureaza urat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Te înșeli dacă crezi că plantele cresc oricum intr-o apă mizerabilă nefiltrată. ....

Fa cont aici :

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25432.page

sau aici :

http://forum.acvarist.ro/

si o sa gasesti tot ce nu stii,inclusiv rolul plantelor in cavariu si in ce conditii cresc ele.

Un punct interesat de citit este,ciclul azotului in acvariu:

http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=/generalitati.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

"Salut tuturor, am o pompă de aer de acvariu foarte buna dar cam zgomotoasă, ştie cineva cum aș putea să îi atenuez zgomotul fără să îi afectez performanța desigur? Mă gândesc la o incintă ceva....nu știu" Mă gândeam ce întrebare inițială am pus și ce răspunsuri am primit. Totuși chiar și din acest topic am mai învățat câte ceva fapt deloc de neglijat. Mulțumesc tuturor colegilor de forum pentru implicare și îmi păstrez părerea că elforum este printre cele mai bune forumuri și preferatul meu de departe. O zi buna tuturor!!!

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări