Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
George Dragnea

plita electrica

Recommended Posts

salutare tuturor ieri mi.am cumparat o plita si un cuptor electric(Samsung NV70K2340RS + NZ64H37075K).toate cele bune pana cand am ajuns la plita sa conectez firele.
acum sa o iau cu inceputul, priza din perete este legata la o siguranta de 25A si as vrea ca in ea sa conectez cuptorul si plita.
am atasat niste poze cu schema electrica.
prima data am conectat o faza(L1) si un null(N1) la stecher si nu imi mergeau decat 2 ochiuri,a doua oara eu am conectat L2 si N2 si nu s-a intamplat nimic nu primeam curent deloc si a 3 oara am conectat L1 cu L2 impreuna si N1 cu N2 si a mers(schema 220-240 32A).in acceasi priza am bagat si cuptorul.le-am facut proba,am deschis 2 ochiuri la aragaz si cuptorul si nu s-a intamplat nimic,nu s-a incalzit nu au sarit sigurantele nimic.ma gandesc acum daca deschid toate cele 4 ochiuri si cu aragazul o sa sara siguranta?
va multumesc tuturor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

In primul rand,siguranta aia de 25A nu are ce cauta pe un circuit de prize,care sunt de 16A si conductoarele de 2,5mm2,probabil.Ai toate sansele sa dai foc la casa.

In al doilea rand,ca sa poti folosi toate ochiurile si cuptorul simultan iti trebuie un bransament mono sau trifazic de 15kw,nu unul mono de 5kw,cat ai acum,in conditiile in care "utilajul" tau are aprox. 7,5kw.Si instalatia electrica refacuta.

Singura posibilitate de utilizare a "utilajului" este sa alimentezi pe rand pe cate o faza si sa folosesti 2 ochiuri,celalalte 2 sau cuptorul.

 

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×