Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie pentru eliminarea igrasiei.


Postări Recomandate

Va salut domnilor,

I-mi cer scuze daca am postat unde nu trebuie,dar nu am gasit un loc mai potrivit decit aici. Deasemenea nu am gasit nici un topic care sa dezbata aceasta problema, destul de serioasa(zic eu) care pune probleme serioase celor care se confrunta cu acest neajuns.

In apartamentul fiului meu,in baie,pe peretele exterior,imediat sub tavan, au aparut niste citeva pete,care, initial am crezut ca sint pete de mucegai. La o verificare mai amanuntita, fiul meu a constat ca zidul este umed. Mentionez ca apartamentul este situat la etajul 1,iar blocul este din caramida si are 4 etaje. Am intrat pe net si am aflat ca exista o metoda de eliminare a igrasiei, numita metoda electro-osmotica. Se vorbeste de implantarea in zid a unor electrozi din titan si legarea lor intr-o conexiune speciala(???????). Poate careva dintre voi, v-ati confruntat cu astfel de probleme. Va rog, daca aveti stire despre aceasta metoda, sa postati. O schema ar fi perfecta. Multumesc anticipat.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Salutări!Am găsit o discuție aici :http://www.elforum.info/topic/94648-combaterea-electrica-a-igrasiei/Iar aici articolul din Tehnium :http://blog.copcea.ro/files/tehnium/revista/9702-03i.pdfTotuși dacă pata e la nivelul tavanului,și eu aș crede că e vorba de infiltrații de la apartamentul de deasupra.Blocul este de cărămidă,dar la în zona unde ziceți dvs. ar trebuii să fie centura de beton,pe care se sprijină planșeul.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Blocul de apartamente este construit de prin anii '70,cel putin asa sustin locatarii mai vechi. Petele respective au aparut pe peretele exterior ,nu pe tavan. pe o lungime de aprox. 70cm,iar fata de tavan la o distanta de 10 cm. O sa vorbim si cu vecinii de deasupra (cind ii vom gasi acasa)sa verifice daca nu cumva sint ceva pierderi de apa pe la cada. Din cite stiu eu pardoseala din baie are o inclinare dinspre pereti inspre sifonul de sub chiuveta,deci teoretic, apa n-ar avea cum ajunge la perete. Oricum multumesc pentru sfaturile voastre. O seara buna sa aveti.

Link spre comentariu

Nu se știe ce amenajări au făcut cei de deasupra în baie, e posibil ca sifonul lor să nu mai funcționeze cum trebuie și o parte de apă să se fi infiltrat treptat pe sub gresia băii, deci invizibilă pentru ei.....acest lucru l-am pățit și eu cu vecinul de deasupra mea.A trebuit să duc multă muncă de convingere și chiar amenințări cu un eventual proces ca să-l conving să-și repare sifonul, care infiltra permanent apă în plafonul meu. El susținea că a renovat și totul e în regulă la el, eu îi arătam pata de igrasie din dreptul sifonului dar tot nu credea.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări