Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistoare IGBT aparat sudura!

Guest Apostol Constantin

Recommended Posts

Guest Apostol Constantin

Buna ziua! atasez doua poze cu niste tranzistoare de putere probabil suta la suta sunt IGBT!

Ideea este ca nu am reusit sa gasesc nici macar o poza pe google cu ele,poate cineva a mai avut in mana asa ceva si ar putea sa ma ajute! aceste module sunt dintr-un aparat de sudura TransPuls Synergic 2700.post-258490-0-73253800-1479368056_thumb.jpgpost-258490-0-14124100-1479368147_thumb.jpg

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zsjkuki

3

• cipriyan123

1

• omidebulas

1

• cristi7521

1

Guest Apostol Constantin

Am luat legatura cu d-nul.Constantin UNG. SI NU ARE ASA CEVA. Poate sa mai lovit cineva de un asa modul si ma poate ajuta! multumesc!

Greu de găsit așa ceva. Acele module igbt sunt făcute pe comanda special pentru Fronius( la fel stă treaba si cu Esab. ). Slabe șanse de găsit așa deva.

Guest Apostol Constantin

am sa incerc sa imi dau seama ce exista in interiorul acestui modul sa incerc sa fac un montaj prin care sa simulez acest modul!

asta in cazul in care nu voi gasi acest igbt!

cele doua module din primarul transformatorului de iesire sunt bune!

am sa incerc sa imi dau seama ce exista in interiorul acestui modul sa incerc sa fac un montaj prin care sa simulez acest modul!

asta in cazul in care nu voi gasi acest igbt!

cele doua module din primarul transformatorului de iesire sunt bune!

Dificil de simulat module, cel mai bine este de inlocuit cu originale (extrem de scumpe dealtfel).

Daca totusi vrei sa incerci......... http://electronica-azi.ro/2010/05/04/comportamentul-termic-al-modulului-igbt-three-level-trench-gate/

Guest Apostol Constantin

Problema rezolvata! am apelat la departamentul de service FRONIUS!

Voi inlocuii toata placa nu exista nici o sansa sa gasesc acele tranzistoare! Multumesc pentru ajutor!

• 5 years later...

Buna seara. Nu deschid alt subiect, fiind pe tema. Dintr-un aparat de sudura Fronius as dori ceva detalii despre acest modul. Cine ma poate ajuta, va rog. Poate macar configuratia pinilor. Si daca are cineva de vanzare, nu ezitati.

Multumesc

20220317_140653a.jpg

20220317_140704a.jpg

20220317_141959a.jpg