Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce ulei imi trebuie?

Guest

Recommended Posts

Va salut. Am de o luna jumate o masina, prima mea masina si la cumpărare am uitat sa intreb proprietarul ce ulei folosea. In mers mi s-a aprins martorul de ulei, la 100 m de benzinarie. Norocul meu am zis.. Am coborât, am cumpărat la sfatul vanzatoarei castrol 10w40. Masina este wv bora, 2003, benzina si gpl, 1.6. Aseară am pus un băiat care lucrează la un service sa meargă cu ea, sa o simtă, etc. Cand a desfăcut busonul am observat pe el pete maro păstoase. Eu cred ca mi-a spumat uleiul. Abia aseara am observat un abțibild mobil. Asta o fi uleiul recomandat? Intr-o luna am mers 2500 km cu masinuta. Intenționez sa schimb uleiul si filtrul. Ce imi recomandati sa pun? Băiatul mi s-a parut nesigur. Am răsfoit prin manual dar nu am găsit uleiul. Mai caut si azi. Astept păreri de la posesori de bora in special si de la cunoscători. Mi-a mai zis ca cele pe gpl mănâncă ulei mai mult si ca e normal. Cam 1-1.5 l la 10000 km. Va multumesc!

Edited by Guest
  • Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dany_cta

11

• DENSUSAN

5

• Sharky

3

• Adrian_BBS

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Conteaza mai putin marca decat caracteristicile.Astea trebuiesc respectate si sunt date in cartea masinii,inevitabil.Acum daca ai bani de mobil sau pui un ulei ordinar e alta discutie,depinde de multi factori si sa vezi discutii interminabile pe tema asta cum ca o marca ar fi mai buna decat cealalta.Sfatul meu este sa-l schimbi la timp si sa respecti caracteristicile cerute de fabricant,restul e folclor.Mai pe inteles,daca motorul cere ulei 10W40,n-ai gresit cu nimic atunci cand ai bagat castrol.Al meu motor cere 5W30,si asta i-am dat,dar am folosit si mobil,si castrol si motul si ce a fost la oferta,pt ca oricum il schimb la 10k km si la rulajul asta orice marca de ulei rezista fara probleme.

Nu ma intereseaza marca, poate stie cineva ce tip se pune la bora pe benzina. Multumesc de sfat. O sa il schimb si o sa tin cont de kilometraj.

Edited by Guest

Salut

motorul de 1.6 benzina,de la wv nu este pretentios,eu folosesc la un 1.6, dar renault, 5W40 ELF sau TOTAL, care este un ulei sintetic( cica e mai rezistent si nu face asa multa depunere.

In momentul cand amesteci uleiuri diferite ca marca si tip e posibil sa apara fenomenul de "spumare".

Ca marca, daca nu conteaza prea mult pretul,am inteles ca e bunicel Motul sau Liqui Moly ( pret bunicel au langa SIF la "casa galbena"--vad ca esti din Craiova)

Sa ai parte de multi kilometri fara evenimente neplacute!

Salut! Importanti sunt si numarul de kilometrii ce-i are masina sa folosesti o grupa de ulei adecvat,degeaba incerci cu 0W.. sau 5W.. si motorul are peste 300K si consuma ulei de rupe,si inca ceva sa nu te sperii ca motoarele VAG benzina sunt renumite la consum de ulei.

Nu exista nici un motiv real ca un motor pe gpl sa consume mai mult decat pe benzina.

Trebuie vazut daca chiar il consuma sau il pierde pe undeva.

10w40 e probabil cel mai recomandat, nicidecum unul mai subtire la un motor cu uzura ori o sa il pape si mai repede, daca papa eu nu as baga full syntetic din cauza costului.

Nu ar fi mare problema faptul ca amesteci uleiul cu conditia sa fie din aceeasi clasa (mineral / syntetic / semi). Daca amesteci clasele intre ele incep problemele.

Eu as merge cu magnatec 10w40, ulei ieftin si bun.

Atunci este un moment cat se poate de bun sa faci schimbul de ulei, care este de fapt lucrul pe care trebuie mereu sa il faci cand cumperi o masina sh inainte chiar de a ajunge cu ea acasa, pentru ca mereu vanzatorii "doar ce l-au schimbat si mai merge inca 50.000km!" si cunosc mai multi care se ocupa cu vanzari masini si nimeni nu se complica sa bage bani in ulei la o masina pe care o baga la vanzare, aia sunt bani 100% pierduti pentru ei, dar nu se sfiesc sa bage un bidon gol in portbagaj ca sa convinga cumparatorul ca uleiul a fost schimbat si este intretinuta masina cu toate ca uleiul din motor e mai vechi decat masina.

Edited by dany_cta

Mi se pare ciudat sa iti recomande 10w60 la motorul ala, as merge pe ideea ca este o eroare.

Daca iei 10w40 in primul rand o sa se intample ceva in portofel, brusc raman mai multi bani. Apoi, daca esti hotarat sa traiasca bine masina poti sa schimbi uleiul ceva mai repede decat recomanda producatorul si cu siguranta motorul ar prefera un semi proaspat dupa 6-7000km decat un sintetic invechit de mai bine de 10.000 km.

Edited by dany_cta