Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pickup PD-D351


Recommended Posts

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 year later...

Vă salut!

 

Readuc în discuție acest topic, deoarece mai multe persoane au început repararea acestui pick-up, plecînd de la aceleași simptome (la început retrage brațul oriunde ar fi pe disc ajungînd în final motorul să lucreze în șuturi) dar nimeni nu a mai dat un verdict: ce a fost și cum s-a remediat.

 

Evident, am și eu aceleași probleme:

 

- prima, cu brațul care se tot parchează pare să fie datorită tijei de oprire/întoarcere a brațului acționată de butonul Return a cărui capăt a sărit de la locul lui (peste piesa pe care trebuie să o acționeze și care acum o tot agață) - asta pare să se rezolve simplu prin așezarea tijei la locul ei și ungerea mecanismului - nu pot însă verifica asta pentru că am majuns și eu la pasul doi :)

 

- a doua e greu de remediat fără schemă, mai ales că placa este destul de compactă. Din ce am observat eu, vinovatul pare să fie unul dintre traductoarele Hall (sau amîndouă), greu de zis fără schemă și mai ales fără tipul tradcutorului (la mine cel puțin ambele traductoare sînt nemarcate/șterse).

 

A mai avansat cineva? Poate chiar să fi ajuns la bun sfîrșit cu reparația, e clar că toate au același defect.

Edited by elm
Link to comment

S-a rezolvat!

Mulúmesc pe această cale d-lui Soldan pentru manualul de service.

 

Așadar problemele apar destul de frecvent (din cîte am observat la alți posesori) datorită mecanicii - (la transport în cazul meu, dar și după repoziționare) a sărit tija acționată de butonul return peste cama pe care trebuie s-o acționeze, tot mecanismul fiind astfel antrenat la fiecare rotație a roții dințate.

Dacă tija nu este repoziționată la timp și mecanisumul este lasat să lucreze așa, în buclă, se frige driver-ul punților H, BM324, de unde rezultă funcționarea în șuturi a platanului însoțită de clicăiala releului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines