Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare sursa de semnal.


Guest

Recommended Posts

Ce surse de semnal audio de calitate cunoasteti, de preferat mai mici si mai portabile decat un laptop.

De ce intreb.

M-am uitat pe youtube dupa niste muzica. Am gasit tot pe forum, multumesc Emil, un convertor si am descarcat cateva melodii in calculator. De proba am convertit acelasi clip in format mp3 si in mp4. Am pus laptopul la amplificator si am redat fisierele cu ce a gasit Win10 by default, nu am nici un player special instalat. Fisierele au fost redate cu programe diferite, unul pentru muzica si unul pentru filme, nu asta e important, DAR mi-a cam picat fata de cum se auzea fisierul mp4. Nu ma asteptam sa fie o diferenta asa de vizibila, sau audibila, mai ales ca amplificatorul e ceva ieftin.

 

Acum as vrea sa redau cu ceva numai fisiere mp4 si nu stiu cu ce. Cu telefonul nu vrea, le copiaza , dar nu le reda. Nu am incercat cu blue ray-a, are o intrare usb, dar nu-mi pun mari sperante in ea.

Ce surse de semnal aveti ? Pick-up as gasi , dar nu mai sunt discuri, plus ca la ala trebuie preamplificator cu corectii speciale, asa ca nu. Cd playere dedicate pt muzica nu am mai vazut. Asta-i dilema.

Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

.mp4 nu este un fisier, ci un container. Ca sa vedeti ce se afla in acel container, va trebuie un program: http://filehippo.com/download_mkvtoolnix_for_windows/

Orice  smartphone poate reda containere .avi sau .mp4 ori .mkv, numai cu instalare soft aferent+codecuri de pe Google Play.

O sursa excelenta de semnal audio potabila este smartphone pe care se afla .flac ripuite de pe CD-uri originale si redate cu andLess (pt. Android).

Edited by Spitfire
Link to comment

Ai intrebat ce sursa audio de semnal avem ? Un Raspberry Pi cu RuneAudio si iesire audio din HDMI (exclus jack-ul integrat), nu e pentru audiofili dar personal sunt multumit

De ceva vreme tot caut un modul cu DAC separat precum ES9023 / PCM5102 / PCM5122 / WM5102 dar nu stiu ce sa aleg. Muzica o tin MP3 sau FLAC, nu are rost sa ma complic cu alte formate.

Link to comment

Pe mine m-a uimit diferenta mare de calitate intre conversia in mp3 si mp4. Nu sunt deloc la zi cu software-ul, ultimul program instalat acum multi ani a fost winamp.

Totusi cand auzi diferenta cu urechile tale parca vrei mai mult. O sa incerc sa instalez  andLess pe S4 si va rog sa-mi recomandati un soft bun care face rip in format flac.

Link to comment

Multumesc.

Inteleg din postarile superioare ca fac o greseala cu mp4.  Cum as putea copia fisiere declarate ca avand calitate flac in format flac de pe youtube ??

Link to comment

Multa lume zice ca nu sunt fisiere flac pe youtube ci sunt convertite aac. Sunt perfect de acord.

De aceea am si zis exact ce am facut, as fi putut sa ascult direct din youtube bransand calculatorul la amplif, fara sa mai convertesc.

Link to comment

Converteste-le in flac (daca nu sint deja) si ai sa ai calitate maxima.

De ascultat poti asculta cu Foobar2000 cum a recomandat cineva mai sus.

Suna bine si fara driverele ASIO (daca nu esti audiofil :95 ) dar poti sa pui si ASIO (eu nu am simtit o diferenta asa de mare incit sa merite deranjul).

Diferenta cea mai mare este de la formatul utilizat, mp3 este compresat cu pierdere de calitate pe cind flac este numai un fel de arhivare (ca un zip pt fisiere audio) si nu se pierde nimic din calitate. Despre celelalte formate nu pot da foarte multe amanunte pt ca eu m-am oprit la FLAC care este suficient pt mine.

Link to comment
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

 

DAR mi-a cam picat fata de cum se auzea fisierul mp4. Nu ma asteptam sa fie o diferenta asa de vizibila, sau audibila, mai ales ca amplificatorul e ceva ieftin.

Sunt sceptic in privinta diferentei mari audio. Orice format digital de bun simt, indiferent daca e lossy sau lossless, la aceasi frecventa de esantionare, acelasi numar de biti, si cu un bitrate asemanator sunt greu diferentiate si necesita un lant audio performant si ureche antrenata. Parerea mea e ca ai setat ceva gresit la conversie.

Posteaza cele doua fisiere de comparatie sa vedem ce parametri au si cum se aud la noi, inainte de a da bani pe o sursa buna, pe are posibil sa nu simti diferente fata de o placa de sunet USB de 2$.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines