Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
shady13

1 min filmat=aprox 400 Mb spatziu ocupat

Recommended Posts

Salutare!Postez acum shi aici pt. k am urm. problema: 1 min filmat descarcat d p o caseta miniDV cu o kmera d filmat Sony model DCR-HC44E cu programul din driverul kmerei numit Picture Package p hardului computerului personal are dimensiunea de aprox 400 Mb.Filmuletzul este convertit automat de catre driverul kmerei intr-unul din formatele:AVI;MPEG;MPG shi alte formate de genu'. Intrebarea este dak pot sa micshorez dimensiunea filmuletzului inafara d varianta arhivare.Mentionez k filmuletzul este filmat in varianta LP a kmerei.Kmera are 2 variante d filmat:SP shi LP.Diferenta dintre formate este(cred eu) k dak este filmat cu o kseta premium miniDV in varianta SP caseta are kpacitatea d 60 d min iar dak este filmat in varianta LP are capacitatea d 90 d min. Kmera are shi card de memorie.Dak inregistrez p card se va intampla acelashi lucru?Va avea aceeashi calitate filmarea?Multumesc anticipat pt ajutorul acordat! :smt098

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca e facut avi nu are cum sa ocupe multel ocupa mult initial pentru ca este necomprimatde tine depinde ce metoda de codare folosesti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dintre multitudinea de codecuri si formate video, AVI este intr-adevar un (nu insa si singurul) format care permite comprimarea datelor video RAW (adica brut).Ca sa nu o lungesc mult, formatul DV AVI nu trebuie confundat cu AVI (DivX).Te-ai lasat poate dus in eroare de extensie, dar programul camerei a lucrat conform specificatiilor.Iti recomand sa lucrezi cu VirtualDub (este free) sau daca te descurci si gasesti pe internet, VideoWave de la Roxio.Ulead, Pinnacle, Adobe.. sunt si ele niste firme care produc solutii de captura -> manipulare -> transformare -> portare a imaginilor de pe camera.Ma rog, alegi ce soft iti cade mai bine.Ca sa revin la subiectul codec, foloseste, daca nu esti sigur, mpeg2 (DVD sau SVCD).Nu te speria, nu pierzi calitatea, cel putin nu sesizabil.Daca vrei sa comprimi si mai tare captura, indiferent ca ai folosit sau nu un program specific sau doar aplicatia care ti-a insotit camera, descarca si instaleaza K-Lite Mega Codecs, cauta in meniul pe care si-l creeaza in Programs, Bitrate Calculator.Descarca apoi un program de conversie "orice -> .avi" si la configurarea bitrate-ului (xvid sau divx) folosesti datele citite in Bitrate Calculator.Astfel, poti sa-ti transformi captura, in functie de timpul ei, in formatul AVI (DivX), cel pe care-l "stiu" cu totii ca se foloseste la filmele de zi cu zi.Stiu ca esti novice dar nu am nervi sa-ti explic pas cu pas.Succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incearca cu VirtualDub ca merge sa comprimi in mai multe formaturi imaginea (eu personal cand am facut captura video de pe camera pe calculator am folosit Xvid) Si daca nu ma insel VirtualDub iti vede cam oricefel de TV-Tunner.P.S. Nu stiu cat ocupa daca filmezi pe card dar am vazut la un prieten (are camera Samsung) calitatea imaginii lasa de dorit si in plus de asta se vede in frame-uri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuie precizat ca daca nu ai majoritatea codecurilor instalate, nici un program de convertit nu va avea cu ce sa ''lucreze'' cind ii dai. De asemenea si unele codecuri trebuie setate cind le acceseaza programul de convertit.Si eu as merge pe varianta cu Virtualdub sau X Video Converter (mai simplu).Iti trebuie un hdd cu capacitate mare si cu suficient spatiu liber si defragmentat. Daca nu ai minim un Athlon 3000+ nu te apuca ca o sa dureze mult.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am vazut ca mai conteaza si memoria... cu cat mai multa si mai rapida, cu atat mai bine...softurile de video editing sunt printre putinele care chiar au nevoie de resursele (mari) date la system requirements...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai, cred ca e logic ca la un Athlon 3000+ nu pui 128Mb memorie, pui minim 512, sau mai bine 1Gb. :supz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

si care e frecventa de tact reala al "marelui" Athlon 3000+??? :smt005

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iar o dam in procesoare? Nu are rost sa schimbe calculatorul pentru un amarat de filmulet, daca vrea sa scoata bani de pe asa ceva atunci il poftim cu un topic nou :axe:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Frecventa depinde de nucleul folosit, de exemplu la Venice e de 1,8Ghz dar sint si de 2Ghz. Oricum la AMD e alta putere de calcul ca la Intel deci frecventele nu sint asa relevante. Sper ca de aici sa nu iasa o cearta pe tema AMD/Intel ca nu ma intereseaza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.