Marian Iftode Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 Buna seara!Am un televizor color Grundig cu sasiu CUC 7303 care functioneaza impecabil dar pe norma OIRT are acel fasiit deranjant.Uitindu-ma pe sasiu am observat ca piesele aferente normei OIRT lipsesc din fabricatie am incercat cu filtre MSF 38,5MHZ,dar nu merge.Va rog sa-mi spuneti ce piese sa montez si unde,pentru a rezolva aceasta problema.Va multumesc foate mult! Link to comment
Mircel Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 (edited) Cred c? va trebui s? plantezi tu piesele ptr 6,5MHz. Adic? cele din zona punctat?: Le plantezi aici: (a II-a poz?) Da' pen'ce-?i trebuie? Toate televiziunile transmit sunetul pe 5,5MHz... Edited October 29, 2016 by Mircel Link to comment
iuliantv Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 prima oara incercati metode simple,puneti un filtru 6,5mhz in paralel cu cel de 5,5,puneti un filtru fus gen 2960 sau ceva ce incepe tot cu 2,ex 2950,2951.etcincercati un modul bistandard legat la cel de 5,5mhz Link to comment
Mircel Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 (edited) incercati un modul bistandard legat la cel de 5,5mhz IulianTV se refer? la acest tip de modul a c?rui schem? o g?se?ti Edited October 29, 2016 by Mircel Link to comment
iuliantv Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 la ceva de acest gen ce se gasesc de cumarat,alfel nu se merita construirea lui,mai degraba plantezi componentele decat sa muncesti sa faci un montaj de ala, Link to comment
Marian Iftode Posted October 30, 2016 Author Share Posted October 30, 2016 D-le Mircel din cate stiu posturile tv care transmit in banda de 5,5MHZ au trecut toate pe antena de tipul Focus Sat,Digi si etc.In Delta la noi cand lucrezi la o statie de reprodus puiet de peste,patronul nu-ti instaleaza tie antena ca vrei tu,deci TVR1 fiind un canal public cu transmisie in 6,5MHZ si poate fi receptionat oriunde,de aceea am nevoie de aceasta modificare. Link to comment
Mircel Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 TVR1 fiind un canal public cu transmisie in 6,5MHZ si poate fi receptionat oriunde,de aceea am nevoie de aceasta modificare. ?i ai f?cut ce a spus IulianTV? Link to comment
Florinel TV Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 D-le Mircel din cate stiu posturile tv care transmit in banda de 5,5MHZ au trecut toate pe antena de tipul Focus Sat,Digi si etc.In Delta la noi cand lucrezi la o statie de reprodus puiet de peste,patronul nu-ti instaleaza tie antena ca vrei tu,deci TVR1 fiind un canal public cu transmisie in 6,5MHZ si poate fi receptionat oriunde,de aceea am nevoie de aceasta modificare. Asta se cheama tras in banda , si pentru aceasta operatie iti trebuie un modul adica cel de sus pus de colegu Mircel Link to comment
iuliantv Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 (edited) pai se mai merita tras in banda pentru cca 2 luni,teoretic de la inceutul lui ianuari tvr analog va inceta transmisia,cine stie prin ce noroc sa mai treaca de ianuarie,mai degraba adunati cca 100-150lei pentru un tuner(decodor) dvb-t2 (asta daca zona dv are ceva acoperire) Edited October 30, 2016 by iuliantv Link to comment
Marian Iftode Posted November 7, 2016 Author Share Posted November 7, 2016 Am module ca acelea prezentate in atasamentele d-lui Mircel o droaie si chiar am montat unul acum 2 zile dar nu am raspuns din cauza ca am mai fost ocupat cu alte treburi.Am vrut mai inainte de toate sa ma asgur ca totul e OK si scum v-am raspuns.Multumesc pentru ajutor! Link to comment
Recommended Posts