Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema CNC - pierde pasi dar foarte rar se si opreste unul din motoare (aleator)

ovisopa

Recommended Posts

Poate daca ai si traduce ce ai scris, ai primi vreun sfat. Eu am citit de 3 ori postarea, dar nu am reusit sa inteleg decat ca ai taiat cercuri de 450mm. Restul e indescifrabil. Sau e vreun mesaj codificat ? 

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ovisopa

40

• dany_cta

17

• mars01

11

• sesebe

9

Pe 25.04.2020 la 1:52, dj_ando_83 a spus:

Poate dacă ai și traduce ce ai scris, ai primi vreun sfat. Eu sunt citit de 3 ori postarea, dar nu sunt reîncărcate în valoare de 450 mm. Restul e indescifrabil. Sau e vreun mesaj codificat? 

Nu înțeleg de ce a apărut postul asa. Îmi cer scuze. Am de tăiat tabla de 1 mm grosime. Ii dau x, y, z, 0, mașina își incepe ciclul normal, dar problema este ca doar gaureste materialul apoi se stinge torta. Sunt nevoit să revin la ultimul z 0 pentru a putea tăia piesa. Care ar putea fi problema? 

Edited by TEODOR GUTA

Curentul prea mare probabil, plasma gaureste materialul dar gaura e prea mare si se pierde contactul electric astfel plasma sesizeaza ca a iesit din material si se stinge...

Sau timpul prea mare de "delay" dupa gaurire sau timpul de gaurire prea mare.... toate astea functie de soft.

• 4 years later...