Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teflon sau canepa?

ionel popescu 69

Recommended Posts

• Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• neluelectron

3

• ionel popescu 69

2

• viopa

1

• calul

1

Acei zimti se numesc filete randalinate ,incercati sa folositi snur de teflon ,se va desface si dupa 10 ani ,permite si desurubarea, asta daca doriti sa faceti ceva de calitate.

Pentru randalinare exista un ciocan special.

Salut,

Eu folosesc de ani buni etansant lichid,cu care mufarea fitingurilor este joaca de copii.Cheile fixe le folosesc extrem de rar.Este important ca filetul sa fie curat.

Alex

Eu ma ocup  de montaj centrale termice si instalatii sanitare,sunt autorizat in acest domeniu , deci ambele sunt la fel de eficiente daca stii sa le folosesti niciodata nu am dat gres indiferent daca  a m folosit cinepa sau teflon ,cel mai bine se infasoara citeva fire de cinepa pe filet dupa care se infasoara teflon. bineinteles folosesc si pasta verde  rezultatul este garantat....

Si eu am incercat teflonul si desi imbinarile sunt etanse,nu exista acel blocaj al pieselor(fitingurilor)ca si in cazul canepei.Totusi canepa +pasta verde,cred ca sunt cele mai folosite inca.

• 2 weeks later...

cu vaselina este mai bine cu vopsea daca este nevoie de desfacut dupa ceva timp se desface foarte greu practic de multe ori nu mai poti desfileta tocmai de asta se foloseste pasta verde ,la eventuale reparatii cind trebuie umblat si desfiletat sa mearga scimbate componentele din instalatie ...

• 3 months later...

Cunosc cazuri cind banda si snurul de Teflon au dat scurgeri la destinderea instalatiilor de incalzire industriala ( vara , diametre de 2-3" ) , si a fost nevoie sa se refaca toate asamblarile filetate cu cinepa , pe cheltuiala executantului . Nu a fost prea placut . S-a lucrat pe principiul ca materialele scumpe sunt mai bune , practica demonstreaza ca mai sunt si exceptii . Cinepa este una dintre ele .