Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamplificator + amplificator portabli (help!!!)

glide

Recommended Posts

am si eu o mica nelamurire.......vreau sa iau partea electronica dintr-un casetofon cu casti........si s-o folosesc ca amplificator de semnal pt un nokia 3650.......cred ca va intrebati de ce as vrea sa fac asta..........nu stiu daca multi stiu dar partea de amplificare pt headset de pe telefone nu prea scote bass-ul cum trebuie pe langa asta nici puterea semnalului nu-i cine stie ce..........partea asta electronica de pe casetofon are un intrerupator pt bass.......si scoate foarte fain........daca folosesc firele care duc la cap si le bag la iesirea din telefon semnalul e cam mare....chiar daca as da volumul telefonului la minim....intrebare:ce pun intre iesire de la telefon si intrarea de la casetofon (intrarea de la capul casetofonului) pt a micsora puterea semnalul de intrare in preamplificatorul casetofonului (casetofunul nu-i pe etaje, era fain sa sar peste preamplificator si sa intru in amplificator........partea electronica se bazeaza pe un circuit integrat specializat)?eu m-am gandit la o rezistenta ceva dar nu am idee daca e o solutie buna...

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest mister_rf

Nu va merge corect prin atenuarea semnalului de la intrare...Creste zgomotul... Trebuie modificat amplificatorul respectiv pentru a se micsora amplificarea. Poate ca exista un alt punct in care sa se aplice semnalul de la telefon.Acest amplificator pentru casti este realizat cu tranzistoare sau cu circuit integrat?

off....mai mister_rf cum m-ai pus tu sa ma duc pana la garaj pe vremea asta.........nu mai zic ca a trebuit sa folosesc si pistolul de lipit :))))......integratul e ka22136 (Dual Pre-Power Amplifier, Volume Controller and DC Motor Speed Controller).......acum vad ca mai sunt si 2 tranzitoare pe placa:)......fainut integratul............i-am gasit data sheet-ul.......are integrat......preamplificator........amplificator........regulator de turatie pt motor......si volum control

esti sigur?......e cam bizar.......nu am legaturi intre pini 5 si 6 nici intre 23 si 24.......dar in schimb din 6 si 24 pleaca doua punti facute cu sarma........o sa le deslipesc capetele si-o sa aplic un semnal slab acolosau sa bag semnalul prin cele doua condesatoare din pini 5 si 24......condesatoare verzi.......ceramice.......pe care scrie 403.......le deslipesc piciorusele dinspre integrat......si aplic semnalul acolo........in felul asta cred ca nu as sari peste etajul de control al volumului si cel de bassmultumesc!

Guest mister_rf

Condensatoarele fac legatura intre pinii 4 si 5 respectiv 24 si 25...Conecteaza semnalul la pinii 6 si 23 prin condensatoare electrolitice de 2.2-10uF.