Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema


AlexDima
 Share

Recommended Posts

Alternatorul original al skodei are 45A, mai sunt si unele alternatoare originale care au 55A , asta de matiz are 65A...deci ar trebui sa faca fa?? cu brio mai ales c? skoda este veche si nu are a?a multi consumatori... Ce poate s? fie? O problem? pe traseul cablurilor ?

Link to comment
Share on other sites

Cred ca majoritatea masinilor au alternator de 60-70A, cele din clasa superioara cu dotari si multa electronica au alternatoare de 90-100A sau putin peste. Problema dumneavoastra nu este alternatorul ci turatia pe care o are acesta la reanti pe Skoda. Se poate ca acesta pe masina pt care a fost conceput (Matiz) sa se fi rotit mai tare la relanti decat se roteste acum pe Skoda, sunt 2 masini diferite totusi. Sau e posibil ca asa sa fie el construit...... ca si ex avem daciile 1310, care la fel se comportau: daca porneai farurile si ventilatorul pt caldura la relanti aveai o tensiune scazuta, se vedea ca scade si intensitatea data de faruri cand stateai pe loc la relanti. Daca turai putin motorul, intensitatea farurilor revenea concomitent cu tensiunea. Asa era fabricata masina...... Eu asta suspectez daca supneti ca la cresterea turatiei tensiunea este 14V cu consumatorii porniti.

Edited by turcu_dan
Link to comment
Share on other sites

Eu zic ca diodele. Daca era releul de incarcare ori incarca peste 14,4V ori nu incarca deloc. Verificati daca alternatorul functioneaza la relanti scotand firul spre baterie si urmarind variatia de tensiune pe voltmetru sau variatiile de luminozitate la faruri sau masurati direct tensiunea debitata de el. In general acele diode daca se intrerup (caz putin probabil), alternatorul ramane in "2 faze" adica 66% putere. Daca diodele intra in scurt atunci puterea scade ceva mai mult pentru ca o bobina este scurtcircuitata. Primul caz tine alternatorul rece iar al doilea il incalzeste mai mult comparativ cu unul bun.

Din ce cunosc fiecare alternator are o turatie minima de la care incarca asa ca nu strica sa masurati tensiunea debitata in relanti. Poate sa fie necesara modificarea fuliei alternatorului sau marirea turatiei de relanti.

Vad in manualul de la matiz ca exista 3 conexiuni. B+ la baterie, 1 la becul de incarcare si 2 activare incarcare. In teorie, daca ati legat asa, cu plusul la 2 si becul se aprinde dar problema se manifesta atunci sa verificati diodele.

Link to comment
Share on other sites

In manualul de matiz care este pe net gasiti si procedura de verificare a alternatorului inclusiv verificarea diodelor. Daca diodele sunt defecte atunci decideti daca le inlocuiti sau faceti rost de altul. Nu strica sa verificati si acumulatorul incarcandu-l la redresor si sa urmariti pulsatia luminii cand adaugati diferiti consumatori.

Edited by The Stressmaker
Link to comment
Share on other sites

Astazi am fost inapoi la dezmembrari si am inapoiat alternatorul  de matiz care pana la urma era defect, nu functiona cum trebuie dupa cum i-am demonstrat si proprietarului de acolo si mi-am primit banii inapoi, am cumparat mai devreme un releu de dacie cu 16 lei ,am ajuns acasa, am dezmembrat de tot alternatorul original al masinii, am verificat diodele cu multimetrul dupa un tutorial vazut pe net dupa am spalat alternatorul cu benzina, l-am lasat sa se usuce, i-am uns rulmentii cu vaselina, l-am asamblat, l-am montat, si alternatorul functioneaza ok acum, la relanti imi baga 14.3V , pana la urma tot al ei original e mai ok , intradevar, la relanti scade la 13.4 volti cu consumatorii, dar dupa cum a spus "turcu_dan" mai sus asa sunt ele facute din fabrica probabil...sa bage mai multi volti atunci cand cresc turatiile, nu si la relanti, totusi o sa caut un alternator mai nou cu fulie cu ''caneluri'' tip nou, si o sa ii pun fulie trapezoidala, multumesc pentru ajutor

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Va salut , am facut rost de un alternator mai vechi nu stiu de la ce tip de masina este, din ce am gasit pe net ar fi pentru dodge charger de 50 amperi ,are seria asta 3438713 5305 , problema este ca la ambii papuci scrie "FLD'' , am inteles ca unul este minus si unul este plus, sau nu stiu..., rog pe cineva sa ma ajute daca se pricepe , eu vreau sa stiu care este excitatia, oare ambele sunt pentru excitatie?

 

 

Posted Imagescreen cap

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines