Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

instalatie pom led-uri


turcu_dan
 Share

Recommended Posts

   Salutare, anul trecut am cumparat de craciun de la Miv...om o instalatie de tip led la un pret destul de bun. De la prima conectare la retea, am observat ca led-urile sunt mai luminoase ca alte instalatii similare. Instalatia a functionat vre-o 12 zile dupa care sirul serie cu led-uri verzi+albastre n-a mai luminat. Probabil ca limitarea cu rezistentele serie nu era suficienta si unul sau mai multe led-uri a cedat. Exista vre-o modalitate de a depana sirul intrerupt sau nu se mai merita? Instalatia are in total 200 led-uri. 

Link to comment
Share on other sites

Verificarea LED-urilor din siruri se poate face usor cu testere prevazute cu ace de cusut, care patrund usor prin PVC. Curentul indicat este de 8 mA pentru o viata lunga. Am doua ghirlande alb-galbui care functioneaza non-stop de mai mult de doi ani fara nici o victima.

Link to comment
Share on other sites

  In cele din urma am scos din sirul cu led-uri albastre rezistenta de 220R, si am inserat un led rosu, care are deja montata o rezistenta pe unul din terminale. Curentul prin sirul de led-uri albastre + verzi a scazut la 7mA. E ok acum. As mai avea o intrebare....... as putea conecta spre ex 4 instalatii led pe un singur controler?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines