Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD Teletech 32715


Guest Xplode
 Share

Recommended Posts

Salutare, 

 

Am un TV LCD Teletech 32715 cu placa de alimentare 17PW20 v1, căruia i se aprinde doar ledul albastru atunci când îl alimentez. Nu afișează niciun fel de imagine. Documentându-mă puțin pe forum, am aflat că trebuie să fac câteva măsurători. Am măsurat tensiunea pe C819 care variază între 380-390V. La invertoare am aprox. 21V, dar fluctuează, în sensul că acum îmi arată 9v, iar în câteva secunde arată aprox. 21V.

 

Mă poate ajuta cineva vă rog? E ok să fluctueze așa pe invertoare? Dacă da, ce măsurători ar trebuie să mai fac?

 

Mulțumesc de ajutor!

 

Stimă și respecte!

Edited by Xplode
Link to comment
Share on other sites

Cum luminează led-ul, intermitent sau continuu?Dacă deconectați digitala se aprinde display-ul?

Edited by cata82
Link to comment
Share on other sites

Dacă deconectez digitala, tot nu afișează lumină.

 

Nu luminează, menționez că am conectat toate cablurile și am 320V pe C819. Atunci când încerc să îl pornesc apăsând pe butonul de Canal, ledul albastru se stinge pentru o secundă iar în acel moment am 380V pe C819. Procesorul este rece.

Am găsit un post cu o problemă similară, dar colegului îi funcționa TV-ul.

 

http://www.elforum.info/topic/57880-tv-lcd-teletech-32715-sursa/?hl=%2Bteletech+%2B32715

 

Se stingea după câteva ore de mers. Soluția lui a fost să schimbe 3 rezistențe SMD R817, R818 și R819 care, conform schemei, au 620K. Nu știu dacă la mine ar putea să fie o rezolvare, având în vedere că nu are nici măcar backlight.

Edited by Xplode
Link to comment
Share on other sites

Atunci când încerc să îl pornesc apăsând pe butonul de Canal, ledul albastru se stinge pentru o secundă iar în acel moment am 380v.http://www.elforum.info/topic/57880-tv-lcd-teletech-32715-sursa/?hl=%2Bteletech+%2B32715

Si după aceea cum se manifesta tv-ul???Led-ul licăre, rămâne stins, rămâne aprins????Chiar trebuie să vă scoatem cuvintele din gură?!?!Dacă vreți ajutor și tu și ceilalți postați cât mai multe informații nu de alta dar nu avem globuri de ghicit!!! Edited by cata82
Link to comment
Share on other sites

Scuze, 

 

Îl alimentez dar nu afișează nici imagine, nici luminozitate, doar ledul albastru aprins. Încerc să îl aprind din butoane, dar licăre ledul de două, trei ori și se stinge pentru o secundă apoi se aprinde din nou și rămâne aprins. Menționez că nu afișează în timpul ăsta sau după, absolut nimic, nici imagine, nici luminozitate. Nu scoate nici măcar un sunet, sau un pocnet. 

Magistralele de pe placa de alimentare sunt ok, le-am verificat tensiunile conform schemei, însă magistrala de invertoare nu are 24V conform schemei, ci alternează (afișează când 9V, când 21V).

Edited by Xplode
Link to comment
Share on other sites

Schimba condensatorul pfc cu unul nou.PS: ai verificat tl431 și optocuplorul?!

O să le verific și o să înlocuiesc condensatorul mâine dimineață, mulțumesc.

Verificati/inlocuiti C877 si C878 15nF/630V.

Am tensiuni care fluctuează (când 0V, când 200V. Nu depășește valoarea de 200V la ambii). 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines