Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Studer Revox V79


leonixx
 Share

Recommended Posts

post-238138-0-97050400-1476177042_thumb.jpgIncerc sa gasesc schema acestui amplificator de studio foarte rar, proiectat Willi Studer in anii 50. Are doar 10 wati in configuratie push-pull si 3 lampi (2xEL34 si ECC83). Au fost produse doar 300 de unitati. Atasez cateva poze.

post-238138-0-17088600-1476176668_thumb.jpg

Edited by leonixx
Link to comment
Share on other sites

Din pacate aceste bijuterii audio nu sunt ale mele. As dori sa construiesc o clona si de aceea caut schema. Ar trebui sa fie mai usor de realizat decat S22 si S52, cel putin in ceea ce priveste transformatorul de iesire in cazul in care nu este CFB.

Edited by leonixx
Link to comment
Share on other sites

Sunteți cumva din Craiova ?Părerea mea,puteti face orice schema cu 1XECC83&2XEL34 ,sunt cam trei topologii mari si late cu acest nr de tuburi.Nici un amp, construit de oricine de pe acest forum ,nu va suna ca acest Revox,de ce ? Pai nimeni nu are acele trafuri de ieșire,chiar dacă se stiu datele trafului de ieșire,importanta este si tola folosită de Revox.Dacă aveți posibilitatea ,puneți poze ,cît mai detaliate,poate reușesc să scot schema.Mai este o problemă,trebuiesc si măsurători,adica ce tensiuni sunt prin amp.Un amplificator nu suna doar din schema,ci din tot ce cuprinde el în interior!

Edited by viobio
Link to comment
Share on other sites

Dupa pozele din adresa de mai jos, se vede clar in zona trafului de iesire ca schema este cu KNFB,deci este foarte posibil sa fie o schema absolut clasica PP EL34 cu KNFB,insa ...trafurile de iesire reprezinta valoarea acestui amplificator si pentru un DIY cheia realizari unui amplificator de calitate.

 

http://www.analogfan.de/studer-verstaerker/studer-v79.html

Edited by LMOlimpiu
Link to comment
Share on other sites

http://a.webvisitenkarte.net/images/document/17540/Studer79.pdf?red=1 Pare un amplificator SE , EF86 + 2x EL34 conexiune trioda , clasa A ( negativare fixa  ? se vede potentiometrul de negativare ) , posibil CFB ...

E clar că este un amplificator PP ( trafo out are tolele întrețesute ) ECC83 + 2xEL34 este pansonat pe șasiu ( defazorul probabil că este catodină iar finalul pentodă ( are C de filtraj pe G2 ) + CFB , dar eu speram că este un SE ...
Link to comment
Share on other sites

Sa faci un transformator de iesire exact ca alt transformator de iesire facut cu multi ani inainte cu materiale ce azi nu le mai gasesti, e destul de greu.

Ceea ce este mai usor si la indemina aproape intotdeauna, e sa-l faci mai performant decit acela.

Edited by adigh
Link to comment
Share on other sites

Cunoscând cam toate schemele ,publice,de la amplificatoarele Revox,schema de mai jos mi-a atras atenția ,de ce ? Nu stiu cine a denumit schema "defazor catodina" ,nu este defazor catodina.Defazorul catodina are altă topologie.La schema "defazor catodina" semnalul are cu totul alt circuit de defazare,cam așa:semnalul amplificat de EF80 ajunge în prima trioda din ECC83 ,trioda care formează un repetor catodic,de aici pleacă prin C41 în grila unei finale ,același semnal ajunge prin R41 în grila celei de-a doua triode din ECC83 ,semnalul în anodul acestei triode este în antifaza fata de semnalul din grila sa.Aceasta topologie de defazor nu poate fi numită catodina ,este cu totul altceva.

post-176980-0-54470500-1476251112_thumb.jpg

Edited by viobio
Link to comment
Share on other sites

Asa este, am remarcat si eu schema acestui defazor care nu poat fi catodina.Simetria s-ar regla din raportul R41/R51.Mie nu mi se pare un defazor performant performant ptr. motivul ca o alternanta este amplificat pe urma divizat,vizavi de cealalta alternanta care vine din repertor.

Link to comment
Share on other sites

Cu tot respectul fata de colegi de forum,dar este vorba de unul dintre cele mai performante defazoare utilizat in special la amplificatoarele cu pretentii,defazorul fiind de tipul catodina-parafaza care aduce de la sine toate avantajele unei catodine si ale unui defazor parafaza si anume:

- impedante de iesire pentru atacul tuburilor finale riguros egale si cu valori mici (<22Kohmi)

- prezenta unei reactii de tipul PFPA (Schade inside) duce la micsorarea radicala THD defazor si bineinteles a zgomotului specific,in cazul de fata pentru un semnal la cele doue iesiri defazate de 25Veff THD<0.05% in banda 10Hz...100KHz,performante greu de egalat cu alte tipuri de defazor.

Sunt multe de spus dar deocamdata nu-i cazul.Schema este excelenta si daca vom utiliza macar in etajul defazor componente pasive de calitate si cu tolerante cat mai stranse sigur veti avea parte de realizarea unui amplificator de exceptie.

Edited by LMOlimpiu
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines