Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LCD " LG " model 32LC52-ZC


Recommended Posts

Buna seara stimati colegi. Am primit la reparat acest tv si are urmatorul simptom: cand ii bag cablul coaxial de semnal, trece in standby. Sunt momente cand functioneaza, dar asta foarte rar. Eu unul am dedus ca este un defect ca si cum cele doua mase ( masa din partea primara si masa din partea secundara nu sunt separate bine ). Oricum, separate sunt cat de cat ca altfel facea poc in momentul cand bagam cablul coaxial.

 

1. Procedura: am izolat borna de masa a cablului coaxial si TV-ul nu se mai opreste ( merge doar cu firul central al cablului coaxial ), mai cu pureci, dar merge.

 

2. Investigatii: am masurat conzii care separa cele doua mase ( CY103, CY104, CY106, CY107, CY115 si CY512 ) si au capacitatea ok. Inclusiv rezistenta de 10Mohmi este ok. Nu este exclus ca unul din ei sa o ia razna. 

 

Orice idee de-a voastra este bine venita in privinta acestui defect. Totodata si o schema poate are careva deoarece se stie ca in manualul service gasit de mine nu exista schema sursei. Pe sursa scrie urmatoarele indicative:

-LGLP32SLP         P/NO: EAY36768101

-LGLP32SLP-1      P/NO: EAY38637401

-LGLP32SLPV2     P/NO: EAY38639701 ( asta ultim indicativ are un semn ceea ce cred ca asta este modelul ).

 

Mai jos uploadez niste poze cu sursa.

Multumesc.

 

post-179081-0-16858300-1476132346_thumb.jpg

post-179081-0-67250300-1476132458_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Buna ziua stimati colegi. Astazi am inlocuit conzii care separa cele doua mase ( CY103, CY104, CY106, CY107, CY115 si CY512 ) si defectul acelasi. Pe euroscart functioneaza ok.

Observatie: este de ajuns sa ating numai borna de masa a cablului coaxial la sasiu ( masa ) ca tv-ul sa treaca in standby. Repet: cu borna de masa a cablului coaxial izolata de masa, merge ok ( numai cu firul central conectat ). Mai cu pureci, dar merge. Ma gandeam sa-i fac in selector o separare suplimentara cu niste conzi de 2,2nf / 1 - 2Kv dar nu prea am cum. Eu unul am cam ajuns la capatul meseriei cu acest tv. Incep sa cred si alte gainarii si anume ca vreun chooper si-a slabit izolatia intre primara si secundara. Niste idei sunt binevenite.

 

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Alimentați-l prin traf separator,să vedeți ce se întâmplă. Și ca să-l rezolvați rapid,fixați pe capacul spate o regletă cu mufă de la un tv/an românesc,care conține și cond. de separare.La capătul de coaxial montați o banană cotită și gata!

Link to comment
Share on other sites

Nu cred ca sunt condensatorii care separa masele. Trebuie sa fie niste condensatori legati la impamantare. Am intalnit ceva asemanator produs de condensatorii legati pe faza si pe nul la impamantare.

Link to comment
Share on other sites

Salutari. Cu separare la banana merge ok. O sa incerc sa mai sap in sursa, daca nu gasesc nimic defect, il las " Traditional Alb - Negru ". Ii mai trebuia un TDA440 in calea comuna si era chiar traditional. :rade: Daca gasesc ceva defect, o sa postez.

Link to comment
Share on other sites

Verificati valoarea tensiunii ERR, sau verificati/inlocuiti tranzistorul smd Q311.

Buna ziua. Tensiunea ERR este 3,7 volti. Tranzistorul Q311 l-am vazut unde este, dar pe el scrie WB  2B. Cam ce tranzistor pot pune in locul lui ca nici " mama datasheturilor " nu a auzit de el? La masuratoare imi da doar o singura jonctiune pe o singura parte. Acum nu imi dau seama, o fi bipolar, mosfet, tranzistor digital, etc. 

Link to comment
Share on other sites

Q311 tranzistor bipolar NPN gen MMBT3904.

Cand valoarea tensiunii ERR scade sub 3,28V modulul sursa alimentare este in protectie.

Monitorizati si valoarea tensiunii pe unul dintre cei doi condensatori electrolitici de 68uF/450V.

Deci sa nu ma mai leg de tensiunea ERR? Repet: diferenta este urmatoarea: cu separatorul galvanic facut de mine si fara separator, este ca fara separator trece in standby instantaneu cum ating borna de masa a cablului coaxial de sasiul tv-ului si cu separator merge cam 10 - 20 minute, apoi dupa prima oprire, la o noua pornire se opreste la cateva secunde ( aleatoriu ). Acum de exemplu il tin in probe pe euroscart si are aproape o ora de cand functioneaza ok. Daca apare simptomul si la folosirea pe euroscart, am sa va spun. Deci pana in prezent, numai pe cablul coaxial imi face defectul.

Link to comment
Share on other sites

In momentul de fata am 3,63 volti dupa cca. 4 ore de functionare continuu. Tranzistorul Q311 la masuratoare imi da numai o jonctiune numai pe o singura parte ( nicidecum ca un tranzistor bipolar ). Ca tranzistoare mai obisnuite SMD, cam ce tranzistor imi recomandati sa pun in locul lui inafara de MMBT3904? 

Link to comment
Share on other sites

Am revenit. Televizor rezolvat. Intr-adevar, ati avut dreptate. Q311 a fost defect. Am pus si eu un SMD NPN de pe un sasiu Beko CRT si are aproape o ora de cand functioneaza ok. Deci Q311 avea jonctiunile intrerupte. Singura jonctiune care dadea pe o singura parte era colector - emitor. Acum in momentul de fata, tensiunea ERR este de 3,71 volti. Acum o ultima intrebare: secventa de intrat in meniul service? Nu merge cu tastele meniu sau ok de pe telecomanda si de pe panou cum se intra la vechile televizoare. In manualul gasit de mine nu scrie cum se intra in meniul service.

 

Mii de multumiri pentru raspunsuri.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines