Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

datele sterse de pe un card micro sd, reapar


riciu
 Share

Recommended Posts

in timp ce altii se supara ca pierd date si nu le mai pot recupera, la mine reapar singure.

 

Am un Samsung Galaxy S4 mini. Am in el un card micro SD, pe care am un folder cu cativa giga de date ( manuale instructiuni, fisiere word, pdf-uri, etc). Acum vreo doua zile am sters acest folder si l-am recopiat din laptop pt a fi la zi cu datele din el. Dupa mai multe esuari la copiere din motive la care nu am dat importanta, am reusit sa copii folderul. Insa, am observat ca atunci cand cautam ceva in telefon ( in acel folder), exact acele date nu erau copiate. M-am apucat sa copii toti acei giga folder cu folder si sa compar marimea fiecarui fisier copiat cu marimea originala ,sa fiu sigur ca e copiat complet. Dupa ce am terminat si eram satisfacut ca am mai facut o treaba buna, am observat ca un folder era ajuns prin alta parte. Am incercat sa-l copii in folderul mare si imi spunea ca nu se poate copia. Am restartat telefonul si eroarea era aceeasi. Ba mai mult, in urma restartarii telefonului tot acel folder pe care l copiasem folder cu folder, era defapt vechiul folder copiat in telefon acum un an de zile. Asa ca am facut un test. Am sters din nou acel folder mare si am mai pus un folder aiurea pe acolo si am restartat telefonul. Dupa repornire, folderul mare era din nou pe card, iar cel pus aiurea, nu.

 

Deci, fenomenul este urmatorul. Orice as face eu pe acest card, in urma repornirii telefonului, totul revine cum era.... odata. Chiar daca sterg complet datele de pe el, dupa repornire datele apar la loc exact cum erau inainte de stergere. De unde? Nu stiu.

 

Aceeasi problema am patit-o cu o camera auto. Oricat stergeam eu cardul cu filmarile, cand bagam cardul la loc in camera, filmarile erau la loc pe card si camera nu inregistra nimic. 

Are cineva idee care-i cauza si rezolvarea?

 

Link to comment
Share on other sites

Ai încercat să formatezi cardul ? Ștergerea înlătură doar tabelul de alocare, datele rămân tot acolo până când memoria este complet rescrisă.Chiar după rescriere completă, uneori se mai pot recupera date vechi, există programe care fac asta, chiar eu am recuperat (parțial) fotografii de pe un card șters și rescris.Există însă și programe care șterg definitiv unități de memorie, astfel încât să nu mai poată fi recuperate.E posibil ca telefonul să facă un back-up al fișierelor de alocare ale cardului, astfel încât să poată restaura datele compromise accidental....

Link to comment
Share on other sites

Nu l-am formatat ca dupa ce am scris topicul mi-a venit ideea. Dar, ca o paralela cu camera auto, acolo am incercat sa formatez cardul chiar si cu programe speciale si dadea eroare. Pt asta nici nu mai cumpar camere de 2 lei.

 

Sint curios aici daca merge. O sa incerc.

Link to comment
Share on other sites

Am incercat formatare din telefon ( pt laptop nu am adaptor momentan) si procesul de formatare incepe, insa datele raman tot pe card. Nici nu-mi dau seama daca se face formatarea, pt ca nu mi zice cand se termina si daca s-a facut sau nu, ci doar cand incepe. 

Link to comment
Share on other sites

Eu am 19 giga de informatie pe el si creste permanent. Asta inseamna sa cumpar unul de 32 giga care costa 50 de lei. Daca in fiecare an trebuie sa schimb cardurile la telefon si la camera auto, cel putin odata.... , mai bine imi cumpar caiete si pixuri si scriu de mana. Ca tehnologia asta moderna ma dezamageste. Problema e ca imi trebuiesc aceste date sa le am la mine mereu. De aia le tin si in telefon.

Am citit acum pe net ca aceasta problema poate apare de la un fisier care e protejat la scriere sau vreun fisier infectat. Si- mi aduc aminte ca in timp ce ma chinuiam sa copii datele pe card, uneori imi aparea un mesaj ca nu se pot copia datele pt ca cardul este protejat la scriere si trebuia sa restartez telefonul ca sa si revina cardul. Asta inseamna si deconectare - reconectare la laptop pt a vedea din nou telefonul, plus ca bateria telefonului ( din cate am citit) ia in calcul fiecare conectare la o sursa de alimentare si isi scurteaza viata cu numarul de conectari iar eu nu sint genul care sa schimbe telefonul la 2 ani. Plus timp pierdut, plus nervi, plus multe altele.  :tryre

Voi mai face sapaturi. 

Link to comment
Share on other sites

Am copii de rezerva, nu i problema. Pt ca am patit-o si pe asta. Aveam datele si in calc si pe un hard. S-a stricat hardul la laptop. Am cump alt laptop si la cateva zile, a cazut hardul extern. :rade:   Am  cumparat un program de recuperat date si le am recuperat. Dar de atunci am un hard pe care am datele si la care nu umblu, doar il updatez peridic, plus acel hard extern care intre timp si-a revenit,plus hardul laptop ului. Ce ma doare pe mine e ca nu pot sa formatez cardurile. Am gasit acum un adaptor, o sa incerc iar.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 Daca in fiecare an trebuie sa schimb cardurile la telefon si la camera auto, cel putin odata.... , mai bine imi cumpar caiete si pixuri si scriu de mana. 

Pt camera auto nu cred ca te ajuta prea mult caietele si pixurile... :rade:

La mine cel de pe camera a depasit 1 an de utilizare(32GB class 10) si inca nu da semne de oboseala.La cat timp ti-a facut necazuri cel de pe auto?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Exista de mult timp stick-uri de memorie flash ce pot fi protejate la stergere si formatare cu un mic buton lateral. Diferenta o face un simplu contact electric. Poate ca la cardul in cauza acel contact este inchis in mod accidental din fabrica. S-ar putea incerca actualizarea (suprascrierea) folderelor vechi fara stergere. Datele vechi vor ramane, iar cele noi vor fi adaugate.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

A gasit cineva rezolvarea la acest subiect?ma confrunt cu aceeasi problema.

Il formatez pe laptop dar pus in telefon reapar toate fisierele.

Nu este din butonul lock de pe adaptor.

Cardul a fost folosit intr un telefon samsung s4 si cred ca a fost protejat cumva la stergere.

Cardul este de 64gb.

Mentionez ca poate fi folosit si se pot adauga noi fisiere dar nu se pot sterge cele vechi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines