Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de baza LG 42LA640S


Guest Vladimir Putnic
 Share

Recommended Posts

Guest Vladimir Putnic

Buna, mi s-a ars placa de baza pentru televizorul din titlu. Codul ei este EBT62345903.

Ma poate ajuta cineva cu o alta placa preferabil provenita din dezmembrari? Sau cu un sfat de unde pot achizitiona una noua? Pe internet nu am reusit sa gasesc mare lucru. Multumesc anticipat, o zi buna tuturor!

Link to comment
Share on other sites

Guest Vladimir Putnic

Sunt mecanic, singur habar n-as avea ce sa-i fac. Am discutat cu 2  persoane care se ocupa cu reparatul televizoarelor si mi-au spus ambii ca n-are rost sa incerce sa repare ca oricum nu au cum sa identifice exact toate componentele arse si s-ar putea sa nu ajunga la niciun rezultat.. Oricum, am desfacut televizorul si nu e absolut nimic vizibil la placa, defectul e la nivelul componentelor SMD.. Sunt din Timisoara, nu stiu daca cineva de-aici se pricepe atat de bine incat sa se apuce sa repare..

Si revin cu o descriere a problemei.. Cand mi-a murit televizorul, a murit si decodorul de la RDS in acelasi timp. Evident, am banuit ca e o legatura, dar nu am avut cum sa dovedesc, iar cei de la RDS mi-au dat cu flit cand le-am spus sa trimita pe cineva cu care sa pot evalua situatia. Acum m-am uitat mai atent si surpriza: zona arsa de pe placa e exact in jurul mufei HDMI in care intra decodorul. Din punctul meu de vedere e dovada clara ca decodorul e vinovat si nimic altceva. Ce parere aveti, e un argument cu care sa pot merge la protectia consumatorului? Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines