Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator casti 400-600 ohm


tobi

Postări Recomandate

Am gasit schema acestui preamp pe care as vrea sa-l construiesc, dar vreau sa-i adaug si o iesire de casti...preul are o impedanta de iesire de 400  ohm, si un castig de 12 db, vreau sa- l folosesc pt. casti de 400 -600ohm. Problema e ca nu stiu ce valori de C si R  sa pun la iesirea de casti.. solicit ajutorul colegilor de pe forum cu multumiri.post-178277-0-21984000-1475904987_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu nu stiu de ce lumea fuge de operationale si tranzistori...Eu cred ca nu poti aprecia un design bun cu tuburi pana nu ti-a trecut prin mana unul bun cu semiconductori.Dar neadaptarea de impedanta intre oricare doua aparate electrice , de orice fel ar fi ele, nu are decat rezultate negative.

Link spre comentariu

https://www.amazon.com/NE5534-Headphone-Amplifier-Board-Class/dp/B00S8A9XLG

una cu opa2134 luata la nimereala dupa raportarile lui google:

http://www.circuitdiagramworld.com/uploads/allimg/201411/studio_series_stereo_headphone_amplifier_circuit_diagram.jpg

 

unii habar n-au sa foloseasca google asa ca o sa le dau cateva indicatii mura in gura:

Tastati pe google:

ne5534 headpnones preamp

sau

ne5534 headphones amplifier schematic

sau

opa2134 headphones (pre)amplifier schematic

sau

njm4556 headphones amp

sau njm4556 datasheet

lme49600 headphones schematic

sau

tpa6120 h...

sau

tpa6120 datasheet

lme49600 datasheet

 

sau

Doamne iarta-ma!

apoi activati casuta @ Images@

Acum toti au Chrome...cat o fi de greu frate sa gasesti un milion de scheme pe aceeasi tema?

Daca nu stiti cu e mai bine faceti cum am facut eu:

 

Pana in clasa a 11 de liceu nu am stiut o boaba de engleza.Am dat insa de o profesoara care mi-a zis ca nu trec clasa daca nu ma apuc sa invat.

In doi ani am invatat suficienta engleza incat sa pot umbla pe internet.Franceza tot in doi ani am invatat-o la scoala.Dar la vremea aia(1996) nu era internet.De fapt prima oara cand am putut accesa internetul a fost in 2003 la o sala de jocuri.Totusi trebuie sa incepeti de undeva.

Si franceza , si germana ori rusa sunt bune ca sa navigati pe internet si sa gasiti o groaza de scheme electronice.Mie imi pare foarte rau ca nu stiu germana sau rusa.Pe site-urile nemtesti ori rusesti se gasesc foarte multe informatii pretioase.

Exista si google translate, dar asta te face lenes si e bine sa nu il accesati decat la nevoie.

Fratilor, daca nu stiti limba englez.

 

Avand in vedere ca un progres real in electronica prin calea DIY(do it yourself) este foarte incet-iau cazul meu- cred ca e foarte folositor sa cititi vreo cativa ani pe diy audio si toate celelalte cateva mii de site-uri tot ce va trece prin mana si pe urma sa va apucati de lipit.

Sunt carti online care explica tot ce vrei...

dar vorba unuia :

 

Domeniul audio este singurul dintre toate domeniile electronicii in care lipsa de cunostinte poate naste un GURU!

Editat de R2R
Link spre comentariu

Pai aia de le-au pus pe internet le-or fi pus in aplicare sau nu?Eu zic ca majoritatea schemelor puse pe internet insotesc niste proiecte reale.Daca intri in paginile care insotesc acele scheme gasesti toate informatiile de care ai nevoie.

Trebuie toate schemele produse de straini trecute prin filtrul diy romanesc ca sa capete ''valoare''?

Link spre comentariu

Pai aia de le-au pus pe internet le-or fi pus in aplicare sau nu?Eu zic ca majoritatea schemelor puse pe internet insotesc niste proiecte reale.Daca intri in paginile care insotesc acele scheme gasesti toate informatiile de care ai nevoie.

Trebuie toate schemele produse de straini trecute prin filtrul diy romanesc ca sa capete ''valoare''?

Sa o luam altfel. Tu ai pus in practica o anume schema care te-a satisfacut?

Sa-i lasam pe altii cu treburile lor,ca nici ei nu-s curiosi de ale noastre.

Link spre comentariu

Sa o luam altfel. Tu ai pus in practica o anume schema care te-a satisfacut?

 

da trei:

una cu tuburi e282f ca mu follower pt e88cc integrata in al doilea etaj al preamplificatorului phono UNU.cine il stie bine, cine nu...nu-s curios.

a doua cu lme49710 pe platforma unui ne5534 plus bc337, 327

al treilea care mai este inca functional si care este cu drv134, bc327 , 337 , bd139, bd140 asemanator cu cea din proiectul urmator:

http://www.proaudiodesignforum.com/forum/php/viewtopic.php?f=6&t=23&start=12

doar ca folosind darlingtoane bc+bd superdioda a trebuit recalculata pt doua diode de bias.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am gasit schema acestui preamp pe care as vrea sa-l construiesc, dar vreau sa-i adaug si o iesire de casti...preul are o impedanta de iesire de 400 ohm, si un castig de 12 db, vreau sa- l folosesc pt. casti de 400 -600ohm. Problema e ca nu stiu ce valori de C si R sa pun la iesirea de casti.. solicit ajutorul colegilor de pe forum cu multumiri.Posted Image4 micro iesire.jpg

Treci pe la mine,pe la atelier,foarte curind termin un amp de casti PP cu 6H6-I & 6H1P-EV ,sase impedante de iesire;comutabile,de la 32 la 600 ohmi.
Link spre comentariu

Pare interesanta schema cu THAT1646 dar nu-l gasesc nicaieri. O sa caut o alta varianta a lui.

 

 

 

Am avut o placa de procesare video audio Matrox de prin 2000 pe care am gasit 4 bucati drv134 smd.Am folosit doua.DRV134 are aceeasi schema fiind asemanatoar ca functionare cu THAT.

Daca mai cauti in pagina respectiva(sau cu google: drv134 headphones class a amplifier) gasesti si varianta cu drv si masuratori fft ultrasuper.Eu doar am schimbat finalii cu o versiune darlington, iar superdioda a trebuit redimensionata.E un montaj atipic , nu respecta modul de conectare normal al lui DRV134, dar e foarte inteligent.

Editat de R2R
Link spre comentariu

Dupa cum spuneam la inceput,vreau sa construiesc acest preu- cu rolul de preu- dar ma gandeam si la o iesire de casti..Eu sunt ascultator de casti , sunt pasionat de ele, foarte multe care-mi trec prin mana sunt pasagere, lucru care -mi produce o neliniste in materie de amplificatoare...dupa unele experiente am ajuns la concluzia ca pt. mine cel mai bun amplif de casti este un preu pe lampi si un final tranzistorizat, castile fiind legate pe iesirea de boxe cu o rezistenta de 10 ohm/10w in paralel..ascult in felul asta 3 perechi de casti:Philips n 6326 cu electret, 1450 ohm impedanta, AKG K340-400 ohm, casti hibride electrostat-dinamice, AKG K1000-casti ear-speakers de 120 ohm, astea fiind cel mai greu de condus-detin un amp Burson Soloist SL de casti 2x2w in 16 ohm, cls.A si nu le poate duce, ascultate pe iesirea de boxe de la un Acoustic Research A05 castile enumerate mi-au dat o mare satisfactie, pot spune ca din pct. de vedere al scenei si dinamicii suna mai bine decat Burson, in plus poti folosi loudness, bass, inalte si totodata se pastreaza caracterul sonor al amplificatorului- am ascultat pe mai multe ampluri si fiecare suna altfel.

Inca ceva :la castile respective am cabluri cu 4 fire, masa celor doua canale nefiind comuna ridicasem problema pt. ca vroiam sa mai ascult niste casti cu jack normal fara sa mai schimb cablul.

Atentie: daca cineva incearca sa asculte casti sub 300 ohm pe iesirea de boxe a unui amplif, sa puna o rezistenta in serie cu semnalui...eventual gaseste pe net schema adaptorului ,,Hifiman he adapter".

Link spre comentariu

Vă trebuie amplifuri de putere mare pentru caști de impedanță mare pentru că nu aveți tensiune suficientă pe driverul căștii:

Pcască=Uies x Uies / Rcască deci, 250mW=UxU/600 => U=sqr(250x600)=12.24V la zies=8ohm rezultă o putere de 18.72W.

Dacă ampliful nu are puterea asta nu poate conduce corect caștile.

În schimb dacă ați avea Zies=600ohm, treaba s-ar schimba...Din transformatorul de ieșire veți obține cei 250mW necesari la tensiunea necesară(calculată 18V). De-asta tuburile POT conduce cu brio drivere de impedanță mare chiar cu puteri mici.

Și de-asta tranzistoarele ca amplificator universal nu vor face față decât la puteri mari de ieșire.

Am făcut un amplificator de căști cu 6N1P, 250mW și l-am prezentat la ultima întâlnire a lămparilor. Întrebați pe-acolo de rezultate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări