Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rostov 105


Postări Recomandate

Ulei de parafina. Se gaseste la farmacie.

Pe schema cinematica a magnetofonului se indica si lubrefiantele. Gogu s-ar putea sa stie un echivalent.

Pe vremuri am folosit atât ulei de parafina (uleiul de baza din componenta Ballistolului) cât si ulei pentru masini de cusut. Am evitat uleiuri cu MoS2 (Molykote) pentru ca am avut oarece surprize la Maiak.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am observat ca la modelul S1 unele placi sunt reproiectate, poate ca difera si schema. As vrea sa stiu daca aceste module sunt interschimbabile, adica daca a cele prize prin care se conecteaza sunt compatibile pin cu pin.

Pentru ungere am luat dintr-un magazin de pescuit ulei de arme armistol sapo.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

carrefour, ulei singer pentru masina de cusut. 11 ron, trebuie sa fie perfect la ce ai nevoie. ideal e sa speli inainte de ungere, foloseste izopropilic sau neofalina (e mai ieftina decat izopropilicul si dizolva mult mai bine vaselina intarita smoala samd, e solutia perfecta pentru curatare ceasuri... si degreseaza perfect ). Poti curata si unge orice mecanica perfect, neofal plus ulei madina de cusut (la ceasornicarii se folosesc mai multe tipuri de uleiuri functiende forte, frecari si dinamica pieselor )

Editat de suat
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cum nici sovieticii nu reușiseră să găsească o rezolvare conceptului perpetuum mobile, continuarea rotației nu este posibilă fără aportul de energie necesar. Singura problemă în acest caz este necesitatea stringentă a nivelului de cunoștințe necesar pentru a putea înțelege modul de funcționare a blocului de comenzi ale respectivului aparat.

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Blocul de comenzi functioneaza. Cnd banda este spre sfarsit ncepe sa se poticneasca. Se poate regla viteza de derulare si tensionarea benzii, dar tensionarea trebuie să o las la minim. Am schimbat toti electroliticii si acum m-am apucat sa schimb plachetele alea rosii.

Editat de daniels
Link spre comentariu

...iar despre înțelegerea intimă a logicii și funcționării blocului de comenzi...vreodată...cândva...spre nicicând.

 

LE

Referitor la învârtitul motorului cu mâna, faptul că pe acolo sunt niscaiva câmpuri magnetice nu-ți spune nimic?

 

LLE

Problema cea mai mare care se pune atunci când dorești să aduci în parametri optimi de funcționare partea mecanică a unui astfel de aparat e faptul că îți mai trebuie și alte cunoștințe decât cele referitoare la mânuirea patentului și a tecalemitului. Altfel există soluții mai simple și mai la îndemâna aproape oricăruia...Majak...Kashtan...

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări