Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

am o nelamurire ! (diferenta dintre driver si tweeter)


Recommended Posts

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hehe, tweeterul este tot un driver :smt003 Diferenta consta in faptul ca driverul in sine ( bineinteles daca se cumpara separat de horn ) este capabil sa fie filtrat mai jos in frecventa si este mai rezistent, pe cand tweeterul are o taiere minima de obicei de 5 kHz, adica este bun doar de la inalte in sus. Un tweeter vine de obicei cu tot cu horn ( vezi pozele postate de adi ) iar un driver se cumpara fara horn. Dar diferenta evidenta dintre ele este frecventa la care necesita taiera: un driver cu iesire de 2" poate sa fie taiat si la 1.2 kHz pe cadn un tweeter sub 3.5 kHz face urat si poti sa spui ca l-ai avut ( de obicei, dar exista si exceptii ).

Link to comment

Scuza-ma ca iti spun dar asta e si pe meleagurile noastre. Si sa sti ca pe majoritatea siteurilor din strainatate scrie clar: drivere ( acolo vezi numai difuzaore/traductoare acustice care se folosesc pe partea de medii inalte-inalte ), mid bas, medii etc.Deci driver inseamna orice difuzor/traductor acustic. Si asta o stiu destul de multi de pe meleagurile noastre, numai ca nu au specificat pt ca i-am raspuns pe inteles omului. :yawinkle:

Link to comment

Nu trebuie sa te scuzi...

Nu am vrut sa par rautacios sau...

Stiu ca se foloseste in afara si cum l-ati descris din acest motiv am spus "In afara poti intalni"

A fost doar o completare sa nu fie omul surprins cand va intalni termenul si cu semnificatia de woofer.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines