Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Certificat energetic obligatoriu,la constructia unei case ?


Jhn
 Share

Recommended Posts

Salut !

 

Scuze moderatorului,daca sunt offtopic !,insa nu am gasit unde sa pun aceasta intrebare,care nu-mi da pace,si tot ma suna cineva....

 

Am o casa terminata partial ,tipul care se ocupa de cadastru din cadrul primariei comunei unde locuiesc, i-mi spune ca trebuie sa platesc aceasta taxa energetica,este corect ?,s-au doreste sa m-ai "stoarca"niste bani ?.
Din cate am citit,este obligatorie aceasta doar la vanzarea,s-au inchirierea imobilului,cum eu nu am de gand sa fac nici una nici alta...nu vad rostul sa platesc niste bani aiurea,am s-au nu dreptate ?
 

Multumesc !

Link to comment
Share on other sites

Merci de raspuns !,poate totusi ma "lumineaza"cineva cu o hotarare de guvern,ordonanta de urgenta,etc...

Eu nu am casa (deocamdata)izolata cu polistiren,nici macar tavanul casei nu este izolat...si ca sa platesc acest certificat,mi se pare chiar aberant.

Poate la anul reusesc sa ma mut acolo...totusi cum spune si zicala "unde-i lege nu-i tocmeala":Ok ,vreau sa vad !.

Pe m-ai multe site-uri,am observat ca acest "certificat energetic" a devenit o adevarata afacere.Toti ofera nu stiu ce reduceri,si incearca sa-si doboare concurenta.

Link to comment
Share on other sites

Ce nesimtire, pe langa ca platim "chirie" sub forma de taxe si impozite pentru propriile locuinte cumparate / construite din banii nostri, acum mai trebuie sa platim o gramada de bani si la "inmatriculare" pentru tot fel de prostii? La vanzare sau inchiriere mai inteleg, dar la uz personal mi se pare fara rost...

 

Certificatul asta energetic este oricum doar o chestie "teoretica" (sau mai bine zis birocratica), rezultatul se determina luand in considerare de exemplu ce fel de geamuri si usi sunt montate spre exterior, cum se realizeaza incalzirea locuintei, daca sunt apometre / repartitoare sau nu, etc. Dar nimeni nu garanteaza ca ceea ce se determina "teoretic" pe hartie - si corespunde "practic" cu realitatea. De exemplu poti avea geamuri din tamplarie PVC, dar asta nu inseamna ca acele geamuri si etanseaza bine (de exemplu cele ieftine de proasta calitate, sau cele care nu au fost reglate si intretinute corespunzator). Cat timp nu se realizeaza si o analiza termografica in infrarosu a locuintei si nu se face un blower-door test, pana atunci eu nu prea acord credibilitate unui astfel de certificat energetic. Este doar o chestie cu care se scot niste bani in plus de la cetateni, pentru a imbogati cateva firme... Cand vrei sa cumperi sau sa inchiriezi o locuinta, oricum mergi sa vezi locuinta inainte, deci vezi si ce geamuri sunt, cum este incalzita locuinta, etc. Deci ce rost mai are certificatul energetic si de ce este obligatoriu?

Link to comment
Share on other sites

Cum am spus m-ai sus..,eu nici macar nu am reusit sa termin locuinta,nu vad rostul acestui certificat,cui ii pasa daca eu ma invelesc cu o patura,s-au doua ?

Un tip,in aceiasi situatie :

Posted Image

Am gasit ceva,insa la cat este de "stufoasa",mi-e cam greu sa inteleg.

Astept si alte pareri,nu degeaba azi e marti,si ordonanta are nr.13 !!! :91

 

"Ordonanta nr.13/2016 pentru modificarea si completare Legii nr.372/2005 privind performanta energetica a cladirilor"

Edited by Jhn
Link to comment
Share on other sites

Din moment ce locuinta inca nu este terminata, pentru ce sa fie nevoie de acest certificat energetic? Bine ca nu se cere realizarea unui cerfiticat energetic inca inainte de inceperea procesului de constructie... Cate aberatii sunt in tara asta... Trebuia facut certificatul energetic imediat ce a fost gata prima incapere, ca vad ca pentru garsoniere este mai ieftina realizarea unui certificat energetic decat pentru locuinte cu mai multe camere - asta in cazul in care nu conteaza stadiul de finalizare a constructiei...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines