Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony KDL-32S5600 nu pornește.


Guest Jhony Jhon
 Share

Recommended Posts

Guest Jhony Jhon

Salut. Acum 2 zile aa vennit un vecin la mine cu un lcd Sony. Am schimbat condensatorii electrolitici, am un condensator ceramic crăpat , 152 k 2kv lamm verificat si arata bine la Multimetru . Valoarea la Multimetru este aproximativă cu o toleranta de 2-3 puncte. Tensiunile sunt bunicele , dar în schimb unde trebuie să îmi iasă 13v îmi da 16 v. 3.3 v prezente , 12 v e asemenea prezente dar în schimb ledul de power este aprins si se aude un releu cupland si decupland. Am verificat tensiunile laa majoritatea pieselor .. dar o diodă îmi da cu virgulă, mai exact când pun voltmetru pe un pin televizorul intra in protecție și îmi da diverse valori de voltaj .. de la 7-40 volti cât este normal sare si oscilează la intre 60 si 270 volti. Si ledul roșu de standby clipește de 3 ori . (În momentul ăsta tensiunile dintre ip si Main dispar si rămâne doar cea de 3.3.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jhony Jhon

Eu cred ca diada aia o fi prin snubber sau cine stie pe unde de se comporta asa masuratoarea.

Dioda este D309https://postimg.org/image/5xa42cnlv/În loc de 13v la conector am 16 Vhttps://postimg.org/image/n3l5r3d1f/Dioda pe aparatul de măsură arata bine .Nu cred că dioda este de vina, punând Sonda neagra pe masa generala si Sonda roșie pe catod se oprește releul si intra in protecție. 3 licăriri de led roșu înseamnă că televizor-ul primește mai multă tensiune decât ar trebuii iar ceilalți pini sunt distribuiți catre GND pentru a evita un efect nedorit.
Link to comment
Share on other sites

Este bună acea tensiune de aproape 16 volți ( conform schemei ) , chiar dacă pe placă este scris 13 V .

Poate te ajută asta  https://www.manualslib.com/download/1020897/Sony-Kdl-32s5600.html

Deconectează sursa de la placa de bază și incearcă să o pornești manual , lipind un fir intre 3,3 volți și pinul ''Power on'' . Vezi dacă functionează corect și stabil , fără să intre in protectie .

Dioda D309 este in  primarul sursei . Nu mai măsura tensiunea pe ea față de masa generală ( implicit ,șasiul metalic ) . Tensiunea pe acea diodă se măsoară folosind ca punct de masă traseul legat la minusul condensatoarelor electrolitice de 450 volți .

Link to comment
Share on other sites

Guest Jhony Jhon

Deconectează sursa de la placa de bază și incearcă să o pornești manual , lipind un fir intre 3,3 volți și pinul ''Power on'' . Vezi dacă functionează corect și stabil , fără să intre in protectie.

Acum un minut am pus un crocodil între power on și pinul 3.3 se aude releul cum cuplează si atât. Nici o schimbare backlight-ul este oprit.
Link to comment
Share on other sites

Ideea era să testezi doar sursa .Ai deconectat conectorul care duce la placa de bază ? Lasă backlight-ul , deocamdată .

Dar dacă vrei să testezi si invertorul , separat ( fără comandă de la placa de bază ) , il poti porni dând 3,3 volți pe pinul ''Backlight ON''  .

Aceste teste , să le faci cu placa de bază deconectată !!! 

Link to comment
Share on other sites

Guest Jhony Jhon

Modele astea de Sony sunt pacatoase. Se defecteaza softul din NAND Flash, releul clampane din 20-30sec, iar led-ul verde semnalizeaza.

Cam asa pățesc si eu, am mai dat peste problema asta pe google.Pinu-l Backlight on nu există pe nicăieri menționat pe cablaj . Sau pe placa cu invertorul. Iar schema electrica nu este in totalitate identică cu cablajul ce îl detin. Pe placa ip sunt decât 2 conectori unu care duce în Main si alt conector carte invertor. Dacă este intr-adevar chipul nand mă tem ca nu am cu ce să îl reprogramez. :(
Link to comment
Share on other sites

Guest Jhony Jhon

Voi testa dimineață când ajung acasă de la servici. Voi testa cu fiecare pin. Pana il voi depista . Sper sa nu fie nand flash-ul problema . Mulțumesc pentru sfaturi revin cu update.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines