Guest rares_ Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 De curand sunt posesorul unui analizor spectral HP141T. Pe langa multe alte probleme, tensiunea de postaccelerare a tubului catodic este trimisa spre tub printr-un cablu plat, gen ribon, care, in timp, a cedat iar cei 6 KV zburda voiosi spre masa sau spre alte zone, numai unde trebuie nu. Evident, acel cablu e imposibil de gasit. Intrebarea mea este ce cablu as putea sa folosesc pentru a inlocui acel ribon? Trebuie sa aiba izolatie pt 6KV si sa fie cat mai subtire pentru a putea fi plasat in aparat. M-am gandit la un cablu de inalta tensiune de la televizoare dar este cam prea gros iar la producatorii de sarma din Romania nu am gasit nimic sa se potriveasca. Ideile dumneavoastra mi-ar fi de un real ajuror. Link to comment
Faker Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Firele de la o instalatie xenon nu ar fi ok? sau cevafisa de bobina inductie. Link to comment
Guest rares_ Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 la fisa de bobina de inductie m-am gandit, dar e prea groasa si are cablul acela de carbon pe care nu am cum sa il lipesc. Dar instalatia de xenon e o idee buna, trebuie sa studiez cum sunt cablurile Link to comment
pop_ady44 Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 (edited) Ce grosime at merge acolo? Si cam ce lungime iti trebuie? Poate te cadorisesc eu cu ceva cablu de inalta tensiune din ceva Xerox ca am cateva desmembrate.Sau incearca sa tragi 2-3 mansoane de Termocontractibil peste . Edited October 3, 2016 by pop_ady44 Link to comment
Guest rares_ Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 lungime, cam 20 cm... mazim. grosime vreo 3mm... cam asa. Daca aveti asa ceva, il cumpar fara nicio problema. Link to comment
pop_ady44 Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 (edited) Ce am eu este rotund si are 4mm si vreo 25cm daca te ajuta este de la un xerox tosiba.Cica rezista la vreo 40 kilovolti din ce vad a scrie pe el. De cumparat fi serios daca crezi ca te ajuta cu cea mai mare placere il trimit Edited October 3, 2016 by pop_ady44 Link to comment
Guest rares_ Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 multumesc mult celor care mi-au raspuns. problema e rezolva. asa cum mi-a sugerat utiliyatorul misuraelectronic, am cumparat un transformator de linii, de la care am utilizat cablul de focus. evident ca nu a intrat in carcasa metalica in care e introdus tubul, asa ca a trebuit sa o decupez putin. Daca exista interes, pot pune si poze. Link to comment
sesebe Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 (edited) Ar fi ajutat daca ai fi pus de la inceput citeva poze cu ceva referinta pt dimensiuni. Sint sigur ca s-ar fi gasit mai multe idei, poate chiar mai bune. De exemplu eu sint sigur ca s-ar fi descurcat onorabil si un cablu realizat din firul central de la un cablu coaxial RG179 (sau altele similare) cu izolatie de teflon. Edited October 4, 2016 by sesebe Link to comment
misuraelectronic Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 ... asa cum mi-a sugerat utilizatorul misuraelectronic, am cumparat un transformator de linii, de la care am utilizat cablul de focus ... imi pare rau sa va anunt , dar eu nu v-am propus asa ceva . eu v-am trimis la un service tv din localitatea dvs de resedinta , care sa mai repare inca si tvc-uri crt , de la care service v-am sugerat sa cereti spre cumparare firele rosii de la un trafo de linii defect , cu singura conditie ca izolatia exterioara sa fie in perfecta stare . eu nu v-am spus nici o secunda sa mergeti sa cumparati dvs un trafo de linii NOU dintr-un magazin , de pe care sa jumuliti ulterior firele rosii . daca este nevoie , pot prelua si posta cu copy-paste intreaga conversatie de pe pm . Link to comment
Guest rares_ Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 (edited) nu, nu e cazul. aveti perfecta dreptate in ceea ce ati spus. din proprie initiativa am cumparat acel transformator (si am umblat la cateva magazine pana am gasit asa ceva) pentru ca a fost mai simplu decat sa gasesc un service TV care sa mai repare crt-uri. iar sfatul a fost excelent. Edited October 4, 2016 by rares_ Link to comment
Recommended Posts