Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cablu postaccelerare analiyor spectral HP141T


Guest rares_
 Share

Recommended Posts

Guest rares_

De curand sunt posesorul unui analizor spectral HP141T. Pe langa multe alte probleme, tensiunea de postaccelerare a tubului catodic este trimisa spre tub printr-un cablu plat, gen ribon, care, in timp, a cedat iar cei 6 KV zburda voiosi spre masa sau spre alte zone, numai unde trebuie nu. Evident, acel cablu e imposibil de gasit. Intrebarea mea este ce cablu as putea sa folosesc pentru a inlocui acel ribon? Trebuie sa aiba izolatie pt 6KV si sa fie cat mai subtire pentru a putea fi plasat in aparat. M-am gandit la un cablu de inalta tensiune de la televizoare dar este cam prea gros iar la producatorii de sarma din Romania nu am gasit nimic sa se potriveasca. Ideile dumneavoastra mi-ar fi de un real ajuror.

Link to comment
Share on other sites

Guest rares_

la fisa de bobina de inductie m-am gandit, dar e prea groasa si are cablul acela de carbon pe care nu am cum sa il lipesc. Dar instalatia de xenon e o idee buna, trebuie sa studiez cum sunt cablurile

Link to comment
Share on other sites

Ce grosime at merge acolo?

Si cam ce lungime iti trebuie?

Poate te cadorisesc eu cu ceva cablu de inalta tensiune din ceva Xerox ca am cateva desmembrate.Sau incearca sa tragi 2-3 mansoane de Termocontractibil peste .

Edited by pop_ady44
Link to comment
Share on other sites

Ce am eu este rotund si are  4mm si vreo 25cm daca te ajuta este de la un xerox tosiba.Cica rezista la vreo 40 kilovolti din ce vad a scrie pe el.

 

De cumparat fi serios daca crezi ca te ajuta cu cea mai mare placere il trimit 

Edited by pop_ady44
Link to comment
Share on other sites

Guest rares_

multumesc mult celor care mi-au raspuns. problema e rezolva. asa cum mi-a sugerat utiliyatorul misuraelectronic, am cumparat un transformator de linii, de la care am utilizat cablul de focus. evident ca nu a intrat in carcasa metalica in care e introdus tubul, asa ca a trebuit sa o decupez putin. Daca exista interes, pot pune si poze.

Link to comment
Share on other sites

Ar fi ajutat daca ai fi pus de la inceput citeva poze cu ceva referinta pt dimensiuni.

Sint sigur ca s-ar fi gasit mai multe idei, poate chiar mai bune.

 

De exemplu eu sint sigur ca s-ar fi descurcat onorabil si un cablu realizat din firul central de la un cablu coaxial RG179 (sau altele similare) cu izolatie de teflon.

Edited by sesebe
Link to comment
Share on other sites

 ... asa cum mi-a sugerat utilizatorul misuraelectronic, am cumparat un transformator de linii, de la care am utilizat cablul de focus ...

imi  pare  rau  sa  va  anunt ,  dar  eu  nu  v-am  propus  asa  ceva .  eu  v-am  trimis  la  un  service  tv  din  localitatea  dvs  de  resedinta ,  care  sa  mai  repare  inca  si  tvc-uri  crt ,  de  la  care  service  v-am  sugerat  sa  cereti  spre  cumparare  firele  rosii   de  la  un  trafo  de  linii  defect  ,  cu  singura  conditie  ca  izolatia  exterioara  sa  fie  in  perfecta  stare .  eu  nu  v-am  spus  nici  o  secunda  sa  mergeti  sa  cumparati  dvs   un  trafo  de  linii  NOU  dintr-un  magazin  ,  de  pe  care  sa  jumuliti  ulterior  firele  rosii  .  daca  este  nevoie , pot  prelua  si  posta  cu  copy-paste  intreaga  conversatie  de  pe  pm . 

Link to comment
Share on other sites

Guest rares_

nu, nu e cazul. aveti perfecta dreptate in ceea ce ati spus. din proprie initiativa am cumparat acel transformator (si am umblat la cateva magazine pana am gasit asa ceva) pentru ca a fost mai simplu decat sa gasesc un service TV care sa mai repare crt-uri. iar sfatul a fost excelent.

Edited by rares_
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines