Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu un MODULOMETRU


ALEKS

Recommended Posts

Am un modulometru produs de IEMI. Problema e ca atunci cand il bag in priza, dupa cateva secunde (maxim 3), sare siguranta fuzibila de la spate (0.7A). Pe alimentarea auxiliara de 12V (prin convertorul inclus), aparatul functioneaza, insa nu satisfacator: acul oscileaza lin in jurul valorii de 0dBm (unit de masura inscriptionata pe cadran), iar cand aplic semnal la borna de 150mV, aparatul masoara bine.Daca ma poate ajuta cineva cu o explicatie (probabil simpla) a faptului pentru care sare siguranta cand folosesc 220V, as fi recunoscator. Mentionez ca trafo. intern functioneaza cum trebuie.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Da, am verificat condensatorii de filtraj, precum si cei nepolarizati de pe sursa de alimentare. Nu sunt probleme. Nici puntea redresoare nu pare distrusa la masuratoare.Probabil ca totusi in transformator este problema.Deci, problema arata asa: Pornesc aparatul, alimentat de la retea, functioneaza cateva secunde, pana coboara acul de la valoarea maxima (autotest) pana la 0. Atunci, pac, cade siguranta. Daca utilizez convertorul inclus din 12V - 22V, aparatul functioneaza.

Link to comment
Share on other sites

Guest mister_rf

O punte redresoare poate sa fie buna la masurarea cu instrumentul, dar in functionare la o tensiune sau un curent mai mare sa apara un scurtcircuit intern...Daca vrei sa testezi transformatorul, intrerupe legaturile catre partea de redresare si lasa-l sa functioneze in gol..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines