Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv zander ft 2101


Recommended Posts

Buna seara, Am probleme cu sunetul la acest tv, apare si dispare. Foloseste ci tda7522n. Vreau sa intru in serv. meniu si nu reusesc Am gasit pe un forum: slee 00:50 prin apasarea tastelor ok si v+ concomiten dar nu se deschide meniu. Va rog, poate ma ajuta cineva.   Mentionez ca este cu proc. st92195c7b1 mth si jungla stv 2247. Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Incercati asa : 

 

Pentru a  se intra in meniul de service,faceti in felul urmator: Cu tv pornit se seteaza SLEEP la 00:50 apoi pana sa dispara sleep de pe ecran se apasa concomitent tasta OK si tasta VOL+ . Apoi prin apasarea tastei OK de pe telecomanda se comuta intre meniurile de service disponibile selectand cu P+ P- si mofificand cu VOL+ VOL - salvarea valorilor stabilite si iesirea din meniul de service se fac cu tasta PP.

 

Astept vesti bune de la dvs !!!

Link to comment
Share on other sites

Daca sunetul apare si dispare , inseamna ca informatia e scrisa in memorie corect ,Cum se iveste un defect , gata , vreau un dump, dar nu va ginditi la un defect fizic nu numai la soft.Intreruperi pe calea de semnal din cauza unor cositoriri defectuoase, si multe si multe , nu neaparat dump.VERIFICATI.

Sint rare cazurile cind un tv se rezolva numai cu rescrierea memoriei.

Si un dump , dar salveaza pe cel original , s-al rescrii la nevoie. Eu nu l-am probat.

Edited by NOSTALGIC
Link to comment
Share on other sites

Nu e nici-o suparare, dar cum am spus nu in toate cazurile trebuie intrat in service  sau rescrisa memoria. Noi va ajutam cu toata gratitudinea.

Daca intra semnal si este alimentat corect , vedeti pin Mute in ce stare se afla ,daca este in stare on , posibil IC sa fie de vina , 

Link to comment
Share on other sites

De pe MUTE am suspendat tranzistorii si fara efect. Finalul audio l-am schimbat, nu este de vina ca l-am scos dintr un etaj functional.

Tranzistorii actioneaza numai pentru Mute, deci pune pin 5 la GND.Si fara tranzistori pinul 5 poate in mute.Vezi nivelul din 5.Nivel mare ON, nivel mic MUTE.

Link to comment
Share on other sites

Dle Tabacaru, am notat mai sus ca semnalul ajunge la finalul audio,insa era blocat in starea MUTE din cauza comenzii de la proc, acesta ramane mai mult in stare mute. Am decuplat comanda procesorului la pinul 5 final audio, alimentadu-l cu o tensiune auxiliara de 2,5v si este ok. Nu i frumos dar ...nu mai schimb proc. Nu mai functioneaza starea MUTE!.

                                                     Multumesc tuturor pentru amabilitate. O zi buna va doresc.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines