Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce s-ar potrivi la Fly-back-ul asta Dc to DC convertor


Vizitator ddmihaid

Postări Recomandate

Vizitator ddmihaid

Specificatii:Vout: +5 VDC la 2 A curent maxim, 0.5 A minim+12 VDC la 0.5 A-12 VDC la 0.5 A+24 VDC la 0.25 AVin: 18 to 36 VDC intervalul de utilizare+24 VDC voltajul normal utilizatM-ar interesa cum proiectez trafo ,trafo ala e american si vreau sa-l inlocuiesc cu ceva romanesc ..sunt ceva sit-uri de fac lucrul asta (calculeaza spire etc )U1/U2=N1/N2Redresorul de intrare cum ar fi proiectareaBucla de reglare .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Intrebarea ta suna cam ciudat, cum adica ce s-ar potrivi? La cum pui problema, ai deja sursa si vrei sa stii ce sa faci cu ea, dar la ce interbarile ulterioare incerci sa ne convingi ca vrei sa o construiesti sau sa o modifici. Well, I am confused.La o sursa flyback ar trebui sa te intereseze si inductanta primarului deoarece el este cel care stocheaza energia pe perioada cat tranzistorul este deschis. Dupa aceea ar trebui sa te intereseze raportul de spire primar secundar.dupa cum ai zis, sunt cateva site-uri care te ajuta sa calculezi.poti sa te uiti si pe notele de aplicatii de la Linear, Texas Instruments, Maxim, Freescale.utila ar fi si cartea Switching Power Supply Designby Abraham I. Pressman - 1998

Link spre comentariu

Salut,

 

Poate iti este de folos si saitul asta: http://www.smps.us/smpsdesign.html

 

Problema e ca proiectarea unei surse in comutatie nu se rezuma la aplicarea unei formule. In experienta mea, proiectarea unei surse e un proces iterativ in care evaluezi un snop de compromisuri. Pe tema asta s-au scris mii de pagini si sunt oameni care traiesc de ani de zile numai din asta. Deci e cam greu sa acoperi toata sursa intr-un post de forum.

 

Rasfoieste putin saitul (cauta "Unitrode seminars" incepand de prin '83) si vino cu intrebari mai punctuale, la care se poate raspunde pe scurt.

Cirip

Link spre comentariu
Vizitator ddmihaid

Modelul ala de trafo e american si as vrea sa-l schimb cu unul romanesc dar nu prea stiu cum sa fac legaturile ...cred ca la proiectare ma descurc (sper)

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Specificatii:M-ar interesa cum proiectez trafo ,trafo ala e american si vreau sa-l inlocuiesc cu ceva romanesc ..sunt ceva sit-uri de fac lucrul asta (calculeaza spire etc )U1/U2=N1/N2Redresorul de intrare cum ar fi proiectareaBucla de reglare .

Schema de mai sus are un mare dezavantaj. Prezenta cuplajului galvanic intre intrare si iesire nu permite conectarea la reteaua de curent alternativ(printr-o punte redresoare)...In rest mai este nevoie de un filtru pe intrare, o rezistenta/termistor pentru protectia la socurile de pornire, o punte redresoare si capacitatea de filtraj.Bucla de reglare compara tensiunile obtinute in secundar prin R7, R8 si R9 pe R10+R1, cu tensiunea de referinta interna 2.5V.Pentru separare galvanica sau se modifica schema si se alege controlul tensiunilor de iesire prin comparatia unei tensiuni obtinute separat sau se foloseste un optocuplor.Vezi alte exemple de utilizare in foaia de catalog a circuitului de comanda:http://www.onsemi.com/pub/Collateral/UC3844-D.PDFUn alt detaliu important este modul de conectare al infasurarilor- respectiv ''fazarea'' acestora. Practic se stabileste un sens de bobinare si se noteaza cu un punct inceputul sau sfarsitul fiecarei infasurari. La montare se tine cont de acest lucru conform schemei utilizate.
Link spre comentariu
Vizitator ddmihaid

Specificatii:Schema de mai sus are un mare dezavantaj. Prezenta cuplajului galvanic intre intrare si iesire nu permite conectarea la reteaua de curent alternativ(printr-o punte redresoare)...In rest mai este nevoie de un filtru pe intrare, o rezistenta/termistor pentru protectia la socurile de pornire, o punte redresoare si capacitatea de filtraj.Bucla de reglare compara tensiunile obtinute in secundar prin R7, R8 si R9 pe R10+R1, cu tensiunea de referinta interna 2.5V.Pentru separare galvanica sau se modifica schema si se alege controlul tensiunilor de iesire prin comparatia unei tensiuni obtinute separat sau se foloseste un optocuplor.Vezi alte exemple de utilizare in foaia de catalog a circuitului de comanda:http://www.onsemi.com/pub/Collateral/UC3844-D.PDFUn alt detaliu important este modul de conectare al infasurarilor- respectiv ''fazarea'' acestora. Practic se stabileste un sens de bobinare si se noteaza cu un punct inceputul sau sfarsitul fiecarei infasurari. La montare se tine cont de acest lucru conform schemei utilizate.

Nu vreau sa schimb aiba curent de intrare alternativ DC-DC --deci separarea galvanica nu ma incurca Trafo T1` este de inalta frecventa ,ferita toroidal cu 40Khz
Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări