Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Blind

problema "inregistrare"soft

Recommended Posts

Am si eu o mica mare problema (da, tot tampenie de la serviciu, so hold on tide :smt003 )

 

Am de scanat un stas intreg, care nu se gaseste pe net, pentru textul din el. Acest stas se gaseste insa si pe un mirific cd, care poate fi vazut doar pe un calculator pe care a fost instalat apoi inregistrat via telefon, o noua instalare inseamna o noua inregistrare, ceea ce nu prea e posibil (alti bani, alta distractie...wtf).

Partea aiurea este urmatoarea: desi cd-ul respectiv a fost cumparat, continutul sau nu poate fi printat decat o singura data, dupa care...bye bye.

Printarea direct in pdf nu ajuta, deoarece paginile sunt "imprimate" invers (in oglinda) iar textul nu poate fi selectat (o baga ca poza)

 

Si acum, sa trec la subiect: Cum pot sa fac sa ruleze acel program de pe cd si pe alte calculatoare, fara o noua inregistrare? (da cracking, neserioasa treaba, dar nu-ti prea poti permite sa dai o gramada de bani de fiecare data, mai bine iei stas-ul pe cd si folosesti recunoastere de text insa dureaza deosebit de mult si necesita foarte multe corectii, plus formule de scris)

 

Programul respectiv nu isi lasa chei in registrii, nici altceva prin calculator (sau nu stiu eu pe unde sa mai caut). In folderul sau are 6 fisiere. Un executabil, un bin, un bps, un ttf, un fisier de initializare ini si un log de uninstall.

Judecand dupa dimensiunile bps-ului (24 de mega, tot folderul avand vre-o 26 iar pe cd-ul respectiv mai sunt inca alte 4-5 standarde inafara de asta) banuiesc ca in el se afla toate datele (si asta sub forma de text, ca poze ar ocupa prea mult, e vorba de cateva sute de pagini).

Nu am nici cea mai mica idee cum sa fac sa le extrag, sau macar sa pot face programul sa porneasca si pe calculatorul meu, fara o noua inregistrare, ca sa pot incerca diverse "combinatii periculoase".

 

M-am documentat putin si am aflat ca bps-urile se deschid cu microsoft works si cu word-ul de la microsoft;tentativa de a-l deschide cu word duce la o colectie de caractere aiurea intinsa pe 2-3 pagini si atat (works nu am incercat, pt ca nu il am).

 

Are cineva vre-o idee ce pot sa fac?

 

PS: stasul de care am nevoie ca text in word, cat mai bine aranjat, este sr en12831:2003.

 

 

Later edit: Fisierul de initializare contine urmatoarea linie:

DBPath=data_cd.bps

unde bps-ul este fisierul mare in care se afla datele

 

 

Another edit: Am gasit acest standard, in format pdf, dimensiune ~6,4mb, la pretul de ~15$....oare de ce unii se kk pe ei si fac coispe mii de protectii?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ca sa fie economically efficient, de-aia!!! :Pde ce crezi ca nimic nu merge mai mult de 6-12 luni??daca s-ar produce ceva cu adevarat fiabil, ar da firma/firmele in chestiune faliment rapid, sau in cel mai fericit caz, ar fi la limita contabila, si adio prime, adio vacante in bahamas, adio serie 8 la scara, adio... etc. :snakeman: nu dureaza prea mult, si, combinat cu micsorarea constanta a resurselor naturale, stra-stra(etc)nepotii nostri vor tzopai fericitzi din baobab in baobab...presupunand ca vor mai exista baobabi... :goodman:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deja nu prea mai conteaza acest topic, did half of the work already. Sa traiasca abby fine redear :smt003 Puteti raspunde/inchide/sterge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

stii, Blind... imi place cum te ajuti singur!!! :supz: :smt005

Share this post


Link to post
Share on other sites

:blah5: Nici mie, dar in lipsa de ajutor din alta parte...merge si asa :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stas este prescurtarea standardelor romanesti:Sta[ndard] + s[tat]Acum este foarte des intalnita aceasta denumire sub notatia SR (=stas romanesc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.