Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Elementi Viadrus U22C/U22D - se potrivesc pana la urma?


Faker
 Share

Recommended Posts

Posted ImagePosted ImageVa salut.

Credca am facut o mica prostie. Am acasa un cazan Viadrus U22C de 25 Kw (5 elementi) destinat conform specificatiei C pt carbune si lemn. Anul asta m am mai intins, calorifere in plus si am zis ca mai pun 2 elementi in plus centralei. I am gasit pe net, i am luat, toate bune si frumoase, dar:

-s ar parea ca elementii care i am luat sint de la o centrala U22D care e destinata doar pt lemne, nu si carbune. Conform celor spuse de gughele diferenta intre ele ar fi doar elementul care urmeaza dupa elementul frontal, cel cu usile. In rest sint identici elementii. Practic acel element e un element orb, cum ar veni, ca nu are acele nervuri in sus pt ca alimentarea sa poata fi facuta cu lemne de fy mai mare. Dar elementul al treilea are niste bulbi ciudati pe care eu nu ii am la centrala mea. Teoretic nu m ar incurca la maontaj, dar na..

Acuma banul e dat, asta i viata. Oare le pot monta sau nu? distantele intre gauri si forma pare a fi la fel dar nu pot face o masurare precisa.

 

Eu am modelul de centrala cu carcasa rosie (u22c) iar elementii i am luat de pe o centrala cu carcasele laterla gri (u22d)

Am vorbit cu diferiti meseriasi dar nimeni nu a putut sa imi zica concret daca se potrivesc, nici macar furnizorul/servis ul din arad nu a stiut exact. Ba ca se potrivesc, ba ca niplurile ar fi de diametre diferite, ba ca ramane nu stiu ce distanta si ar pierde presiune..cert e ca nu ma pot lua dupa nici unul. Cand voi demonta centrala voi vedea exact despre ce si cum este vorba.

Edited by Faker
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines