Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent tranzistor mosfet ,,BAON10,,


Recommended Posts

Vă salut, un vecin mi-a donat un monitor LG Flatron model E2240T-PN pe care l-a primit şi el  din Germania ca defect.

Când l-am desfăcut să-i lipesc nişte fire pentru alimentator extern (nu-l avea pe cel original) am observat că un tranzistor SMD de pe invertorul de iluminat LED e dezlipit parţial de pe placă şi scurtcircuitat D-S.Tranzistorul este inscripţionat ,,BAON10,,  şi nu l-am găsit pe net decât de cumpărat, nu e scump, dar nu am răbdare să aştept o lună să vină din China. Nu am găsit niciun datasheet despre el încă. 

Poate cineva care a mai reparat invertoare de leduri, are idee ce mosfet echivalent pot pune acolo. Alimentarea primară a televizorului se face cu 12v, din care derivă două surse, una de 5V pentru logică şi una cu tensiune necunoscută (nu am schema încă) pentru leduri, dar estimativ sub 80V, fiindcă filtrajul este de 10uF/100V.

Tranzistorul este ăsta: https://www.aliexpress.com/store/product/Free-shipping-BA0N10-BAON10-chip-MOS-FET-TO-252/1355196_2003091473.html

Link to comment
Share on other sites

Categoric nu poate fi vorba acolo de un circuit de curent constant, fiindcă mosfetul intră în componența unui invertor ridicător de tensiune (booster) pentru alimentarea ledurilor de backlight. A se vedea în poză tranzistorul original și rolul lui, se vede și bobina invertorului, pe placă mai există (în stânga) un alt invertor care reduce tensiunea de 12V la 5V pentru logica de comandă și panel.Acela funcționează corect.

post-179973-0-93332900-1475187741_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines