Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

prajitor piine


icar

Postări Recomandate

Am un prajitor de piine Maxwell, tip To 8053 (cel putin asa sceie pe eticheta din dotare), la care s-a ars o rezistenta de pe placa de comanda. Are cineva, cumva, schema electronica, pentru a putea afla valoarea acelei rezistente?Am intrebat pe tata Google, dar nu am gasit nimic.Multumiri!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

post-175431-0-92613100-1475663715_thumb.jpg

NU m-a lasat sa pun ambele poze in acelasi post! Cica e prea mare, or ea nu are decit 270 KB, mult sub 500, cit zice in instructiuni!

"Canacel" iseamna cana celulara , adica cana la purtator, precum telefon celular! :limb:

Editat de icar
Link spre comentariu

Nu mai încărcați pozele direct pe forum (pe cât posibil), este destul de simplu să postați fotografiile pe un site de găzduire foto cum e Imgur.gif ( pronunță ,,imager,,)sau altele (primul nu necesită cont) și apoi puneți aici doar link-ul  spre acea imagine. Soluția nu e întotdeauna de durată (unele siteuri șterg atașamentele în timp) dar nu afectează cota de 50Mb permisă unui user de a posta atașamente pe forum.

Cred și eu că rezistența aceea s-a ars din cauza unui scurtcircuit, fie o diodă Zenner, fie chiar un condensator străpuns. Metoda măsurării porțiunii rezistive intacte dă rezultate bune, o folosesc de mult timp când nu se poate identifica codul sau scrisul pe rezistența arsă. E imposibil să nu rămână o mică porțiune rezistivă intactă, după care se poate aproxima ordinul de mărime, se alege apoi o valoare ceva mai mare pentru siguranță.

Link spre comentariu

Validae, nu  inteleg restrictia ta [intre noi fie vorba, forum cu mai multe restrictii (excepie cele la scandal!), nu am intilnit! Si eu sunt moderator, nu comentez, ma suspun, ca unde-i lege, nu-i tocmeala!].  Punind un link, inseamna o aperatiune in plus pentru deschidere, deloc comoda pe tableta sau telefon. Apoi, daca gazduitorul, imgur, de exemplu, se trezeste cu fata la cearceaf, ramii fara poze pe forum! Am pierdut articole bune din cauza ca adminul nu voia sa ridici poze direct pe forum!

 

Subarila, crezi ca nu am incercat? Pelicula rezistiva e facuta praf, cap coada, nu poti determina nimic. Chiar si la 1 mm de terminal, rezistenta e infinita.

Editat de icar
Link spre comentariu

Montajul se alimenteaza cu o tensiune alternativa culeasa de pe o portiune a rez. de incalzire.Redresarea o face (cred) D1.Masoara cat e Vca , citeste marcajul de pe DZ1(e buna?) ca sa stii ce tensiune stabilizeaza si ia de ex. 50mA consumul motajului.Cu un simplu calcul poti afla valoarea R0.Poti sa pui de proba (fara matematica) 100 ohmi , vezi cum se comporta apoi tatonezi.

Link spre comentariu

Întreruperea rezistenţei se verifică simplu, apăsând suportul de pîine pînă jos şi menţinîndu-l aşa cîteva secunde.Dacă rezistenţele nu se încălzesc, există o întrerupere, uzual în zona cosei de contact de unde se ia priza de 12V pentru temporizator. Acolo rezistenţa se mai ăntrerupe chiar la nivelul acelei capse, pentru a repara întreruperea e bine să tăiaţi o fâşie de tablă de oţel moale dintr-o baterie uzată de 9V şi să prelungiţi cu ea capătul rezistenţei. Astfel zona înnădită nici nu se mai suraîncălzeşte fiind răcită de fîşia de tablă.

Link spre comentariu

Multumiri pentru sugestii.Surubarila, am sa incerc varianta ta, cu 100 de ohm, poate merge.Validae, daca apas maneta nu se intimpla nimic. Am pus ohmmetrul pe bornele rezistentei si intr-adevar arata o intrerupere, chestia e ca u prea sunt sigur ca masurarea este corecta, pentru ca am dedus ca alea ar fi bornele in cauza.Mai fac ceva testari si va tin la curent.Inca o data multumiri!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări