Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare litera la partitie

radue

Recommended Posts

Am un laptop Dell Latitude D600 care in momentul de fata are doar o singura partitie. Vreau sa fac 2 partitii, dar prima sa fieC: si a doua sa fie D:Am mai incercat si pe alte laptopri sa fac chestia asta, dar tot timpul dupa ce faceam 2 partitii, prima ramanea C:, dvd-rom ul era d: iar a treia partitie era E:Cum fac ca a doua partitie sa fie d: si dvd-rom-ul sa devina e: ?

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ghimpe--

4

• radue

3

• alex mm

2

• Blind

1

Top Posters In This Topic

Daca inca nu i-ai facut partitia, dezactiveaza din system manager cd-rom-ul si o sa iti faca partitia ca D.Daca ai facut deja partitia...cu partition magic, change drive letter (dezactivand inainte de operatia asta cd-rom-ul).Mai este si o posibilitate din windows, insa nu pot sa-mi amintesc nici daca ma bati

Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Management -> click dreapta pe partitie si Change Drive Letter

...sal am spatziu mic pe C unde am sistemul de operare , dar D -ul e gol si vreau sa maresc spatziul pe C , adaugand D-ul se poate? :rolleyes:

Da se poate. Sunt mai multe programe care pot face acest lucru (ex: Partition Magic).Operatie se cheama fie "marge partitions together" daca vrei sa ramai cu o singura partitie, fie "resize partition" daca vrei sa maresti partitia C luand din spatiul alocat partitiei D.