Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cabana de 1000 euro


Postări Recomandate

M-am inspirat din titlul topicului de la amenajari exterioare si sper sa nu investesc mai mult.

 

in urma cu 4 luni am cumparat un teren intravilan intr-un sat la 20 km de Lugoj. Nu am acolo nici curent, nici apa, casa batraneasca a fost daramata complet de fostul proprietar in urma cu 20 de ani si de vreo 7 ani nu a mai facut nimeni nimic pe terenul propriu zis.

Iarba crecuta si incalcita, abia am reusit s-o tai cu coasa (da, am invatat si sa cosesc cu aceasta ocazie si nu imi pare rau). desi initial am cumparat o motocoasa pe benzina cu disc noua, nu am putut sa fac nimic cu ea in paienjenisul de acolo. In fine nu despre asta va fi vorba aici in topic.

M-am gandit sa fac o cabana (strict pentru vara momentan) in care sa nu investesc mai mult de 1000 euro. asa ca am cumparat de inceput 35 capriori de 8x8cm cu lungimea de 4 m si 2 metri cubi de scandura vrac.In total 420 euro.

Apoi feronerie (intaritoare 70 bucati la 2 lei bucata si 1500 TN-uri 60 lei, adica inca 45 euro.

Posted Image

Lemnele a trebuit sa mi le car vreo 20m pana unde a putut camioneta sa intre

Posted Image

 

Dimensiunile cabanei sunt 5,80 x 6,30m. Tavanul il voi face la 2m apoi etajul tot la 2 m. In partea de jos voi face garajul, scarile spre etaj, o magazie sub scari , o camera si o terasa pe colt. La etaj un balcon cu fata spre rasarit si o camera, inca nu stiu ce voi mai adauga acolo.(orice idei sunt binevenite). Voi lucra singur, fara nici un ajutor.

 

ziua 1-vineri

Am ingropat capriorii la 0,5m fiecare si am inceput sa fac intariturile

Posted Image

Posted Image

Posted Image

 

Ziua 2 -sambata

Continui la scheletul cabanei, am uitat ca lantul de la drujba este neascutit asa ca trebuie sa tai cu fierastraul de mana :nerv Pana acasa am doar 27km. Luni dimineata trebuie sa duc lantul la ascutit.

Posted Image

Am inceput si cu scandura, iata coltul de la terasa gata mai mult ca sigur pe pervaz va umple nevasta de flori.

Posted Image

 

Sunt in concediu inca 2 saptamani si vremea pare sa ramana buna asa ca de maine continui si adaug aici.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Acei capriori care sunt la baza pe pamant si cei infipti in pamant o sa-ti putrezeasca foarte repede mai ales ca sunt de brad si netratati. Sa nu mai vorbim de ploi, zapezi si cariile care cuprind lemnul...in doi -trei ani sunt terminati. Iti trebuia o mica fundatie sau macar niste stalpi din fier pusi cu beton in pamant ...ca sa ridici cabana macar la 40-50 cm fata de sol.

Cabana o sa depaseasca cu mult bugetul tau avand in vedere ca cel mai ieftin metru cub de cherestea costa pe undeva pe la 630 de lei...iar un caprior de 8/8 la 4m costa undeva la 11 lei. Sa nu mai vorbim ca trebuie si izolata...altfel arunci banii in vant...se va alege praful de tot lemnul tau si de munca ta. Nu vreau sa te dezamagesc dar asta este adevarul...adevar care-l vei vedea cu ochii tai peste trei ani.

Se fac cabane, dar din lemn tare...fag, stejar,....care rezista multi ani la vreme proasta. Bradul putrezeste imediat daca nu-l feresti de umezeala si de carii. Se mananca de nu-ti vine sa crezi. Daca o faci cu etaj stalpii de 8/8 sunt slabuti ca sa-ti sustina greutate...trebuia macar de 15/15. Ce faci tu acolo nu este deloc ok si sigur.

Succes! 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Da....din anumite puncte de vedere ai dreptate, doar ca eu nu vreau sa folosesc fier, betoane, fundatii si alte de-astea. Stiu foarte bine despre degradarea bradului, mai ales ca foisorul de acasa facut in urma cu 3 ani rezista fara probleme la intemperii.

Dupa terminarea constructiei, totul va fi baituit si lacuit.

 

edit;

Si mai e ceva...depinde ce intelege fiecare prin cuvantul "cabana"

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Totul porneste de la baza, aia se va manca prima...iar la tine baza este pe pamant si in pamant, neferita de nimic. Degeaba tratezi la suprafata lemnul...ploile si zapezile ii vor veni de hac. Se da la greu cu ulei de in sicativat si dupa ce nu mai absoarbe lemnul vi cu baituire si lacuire. Sa nu mai vorbim de faptul ca lemnul trebuia lasat la uscat inainte de a fi tratat...cei care vand cherestea il uda pentru ca altfel nu-si pastreaza forma.

Ma rog este treaba ta ce faci si fiecare se distreaza pe banii lui cum vrea! Eu am vrut sa te ajut cu un sfat pentru ca sunt Stan Patitul si stiu ce putere are lemnul de brad.

Bafta!

Editat de mac01
Link spre comentariu
Vizitator gogan

Era bine daca de prima data puneai macar cateva dale de beton, de forma rectangulara, la acelasi nivel, ca apoi sa vii cu structura peste ele. Asa cum faci acum e pierdere de timp,bani iar rezultatul final e dezastruos.

O sa ai foarte multe infiltratii de la ploaie,fie in si prin pereti sau la nivelul solului. Treaba cu santurile e o solutie hilara si nu te scuteste de nimic.

Eu zic sa renunti si sa consulti pe cineva cu experienta rejudecand proiectul in termeni reali,tinand cont de toate conditiile.

Suruburile de tip TN n-au ce cauta la o structura de rezistenta cu o astfel de incarcatura.

Aia batrani de la tara puneau ceva pietre de rau sub structura casei.

Editat de gogan
Link spre comentariu

Constructia asta nu are nici un fel de viitor daca o veti lasa asa cum se vede in poze ...(pacat de peisaj! ) Ridicati totul pe piloni de stejar cu un diametru sau latura de macar 15 cm . Stejarul daca il ardeti pe exterior la foc,  tine in pamant circa 15 -20 de ani Pilonul sa aiba macar 1,4metri ,in pamant bagat un metru si afara sa ramana cei 40 de centimetri .

Peretii din scandura nu se fac asa cum se vede in poza ci , scandura se bate de jos in sus  sub forma de solzi, motivul fiind lesne de inteles !

PS  daca nu aveti stejar pt. piloni , folositi salcam .

Editat de romicap
Link spre comentariu

Ma gandeam sa postez constructia de la inceput, nu din faza terminala si poate ca am gresit facand asa. Da domnilor, nu ma deranjeaza comentariile cu bun simt, in fond asta e si rostul unui forum.

Din unele poti lua cate ceva bun, altele sunt parerea clara a utilizatorilor si deh...fiecare cu gusturile lui. As aprecia in mod deosebit o lucrare de genul asta de la A-Z (cu poze) facuta PERSONAL de marii teoreticieni de pe aici.

 

edit

Daca moderatorul acestei sectiuni considera ca topicul asta nu-si are rostul e suficient un cuvant si sterg toate pozele cu rugamintea stergerii topicului.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Nu te supara ca nu-si are rostul. Sa stii ca toti care ti-au scris mai sus iti vor binele si nu are rost sa o interpretezi altfel.

Daca esti un tip suparacios nu trebuia sa deschizi acest topic...eu banuiesc ca l-ai deschis pentru un sfat nu pentru ideea " ca vezi doamne ce pot face manutele tale".

Una este sa construiesti un amarat de foisor si alta este o constructie pe care vrei s-o folosesti ca o casuta. Tu poti face ce vrei, dar eu iti spun ca experienta iti lipseste...iti pui viata si familia in pericol cand vei dormi acolo si te vei trezi dintr-o data ca se va prabusi casuta peste tine.

Toate cele bune!

Editat de mac01
Link spre comentariu
Vizitator gogan

Eu nu cred ca iti vrea careva raul sau e invidios pe faci acolo. Pana la urma faci ce vrei cu banii tai,dar pentru ca ai prezentat lucrarea aici,oamenii isi dau cu parerea,inevitabil,si n-am vazut unul sa fi zis ceva cu rautate. Din contra.

Faptul ca nu vrei sa ridici nici macar 20cm de la pamant o mini constructie din lemn,lucru stiut de orice simplu gospodar care isi face macar un cotet la gaini,poate compromite intreaga investitie.

Succes!!!

Link spre comentariu

Nu e bine domnule ce ai început acolo...

 

s-a mai scris, lemnuţele alea de 8x8 sunt foarte firave, cu 10x10 şi nu ştiu dacă m-aş apuca, poate cu 12x12... pentru siguranţă aş începe de la 14x14 

apoi toată construcţia trebuie să stea, preferabil, pe un beton ceva, se toarnă o placă groasă de vreo 10cm, aprox 20 saci de ciment şi balastru ar trebui să ajungă sau cu beton adus direct cu cifa din staţie

 

Toamna trecută am făcut o anexă de aprox 4x3, 2m înălţime pe peretele mai mic, acoperişul într-o pantă şi am folosit pentru amnari (stâlpii verticali) lemn rotund de aprox 12 cm, lemnul rotund fiind mai rezistent.

Să nu uiţi să-i pui contrafişe altfel un vânt mai mare ţi-o înstrâmbă sau chiar o culcă la pământ sau chiar o mută altundeva.

Eu am dat găuri în beton şi în amnari şi am băgat fier striat.

 

Dacă ţi se pare o grozăvie că ai cărat 20m nişte surcele, să ştii că efortul fizic pe total este mult mai mare.

Eu tot singur am lucrat la şopreaţa mea, cu materialele ce le-am avut la îndemână, unele au trebuit cumpărate, dar mi-a trebuit şi câte un ajutor pe ici pe colo. Am dat bani pe ciment, balastru, tabla de pe acoperiş şi câteva mărunţişuri, n-am trecut de 1000 lei, prietenii nu i-am mai plătit...

 

Nu mi-o lua în nume de rău, însă trebuie refăcută lucrarea !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link spre comentariu

Da...o sa fac pozele de final cand o fi gata. Pana atunci il rog pe Vasile sa stearga topicul(nu stiu cine e moderator aici)

 

Ca o constatare finala si facand o paralela cu contructia unui amplificator clasic cu 2N3055

 

Nu ma mir ca apare cate unul la sectiunea amplificatoare si spune ca vrea sa faca o schema clasica cu 2N3055 si sar zece sa-l indrume spre orice altceva de care aU AUZIT ei ca e mai buna. Nimeni nu arata ce a construit el, doar chestii luate din intelepciunea netului. De ce sa folosesti 2N-uri cand merg TDA-urile sau mosfetii sau stiu eu ce bipolari mai bine decat aia, nu?

Link spre comentariu

Nu văd nici un motiv de şters topicul, limbaju-i decent, ba poate ar trebui pus undeva deasupra ca model de aşa ceva nu !

Nu-i o greşeală  (ruşine) să întrebi unde nu ştii sau nu eşti sigur pe ceva...

Nu te încăpăţâna, opreşte-te şi ia-o de la capăt, altfel te vei bucura de un veritabil fiasco !

Dăi încolo de 1000 de euro, ce dacă mai adaugi 1000-2000 de lei...

 

Nu am nici brumă de răutate în ce am scris aici !

 

PS: De-i nevoie aşa mare pun şi poze proprii, ale mele, făcute cu mâna mea, nu luate de aiurea...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări