Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Adi Florin

Partitie ascunsa la laptop

Recommended Posts

Salutare!Am un laptop ce a venit cu Windows Vista Home instalat. Cu ajutorul CD-ului de boot Hiren's Boot CD am vazut ca pe HDD-ul laptop-ului este o partitie ascunsa (pe care Windows Vista nu o vede). Banuiesc ca pe acea partitie se afla kit-ul de Windows Vista. Partitia este "Type27" si are vreo 7-8GB. Are cineva vreo idee cum as putea sa vad ce e pe acea partitie si cum as putea sa iau eventualul kit de Windows de pe ea?Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foloseste Paragon HardDisk Manager.Sfatul meu este sa lasi partitia aia intacta.Am o banuiala ca laptop-ul tau este IBM.Daca gresesc, atunci ai inca un motiv sa lasi partitia aia la locul ei.Este un EmergencyRestore ce ai tu acolo si nu ai sa gasesti nici un kit de Windows, Linux sau Mac.Este sistemul tau preinstalat sau, in functie de cum e politica fiecarui brand, un back-up dupa anumite setari ale sistemului de operare, dupa care se face un full restore (mbr, os, etc).Daca esti destul de descurcaret, fa-ti back-up la partitia respectiva, arhiveaz-o pe un DVD, apoi manipuleaza spatiul pe care il poti castiga.Spre exemplu, fa-ti propriul back-up cu Acronis (Acronis SafeZone).Documenteaza-te, ca esti baiat mare, nu? :smt003 Bafta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laptopul respectiv poate sa fie si hp, packard bell, dell...si mai multe modele, pentru ca majoritatea au inceput sa cocheteze cu ideea asta de a distribui pe partitii ascunse kitul de win (care pentru xp este folderul I386, la vista nu stiu sa iti spun, aveam un tutorial despre cum sa iti faci cd-ul de win de pe o partitie ascunsa dar nu stiu pe unde e).Poti sa folosesti partition magic ca sa ii dai unhide la partitie, windows stie sa se descurce cu 2 primary partitions (de la xp in sus).Sa nu stergi partitia, pentru ca o sa plangi dupa ce ai pe ea.VEZI CUM FACI RECOVERY!!! Eu dupa ce mi-am facut primul "master dvd" windowsul a inceput sa ma umple de erori (aveam xp home, mica-mare diferenta fata de vista) asa ca m-am suparat si i-am dat recover....si mi-a sters partitia ascunsa :smt089 si ce-am mai injurat din cauza asta....Asa ca atentie ce faci. Copiaza-ti tot ce ai acolo pe un dvd dual layer (sau pe 2 dvd-uri dual layer, ca sa ai backup) si apoi poti sa stai linistit. Mai mult ca sigur vei avea nevoie odata de ce ai pe acea partitie!Later edit: Ce nota ai obtinut pentru sistem cu vista? Pe mine m-a tras la 2,7 "gaming test"-ul pentru placa video

Share this post


Link to post
Share on other sites

E un laptop Acer Aspire. Nota obtinuta pentru vista e 2.0 tot din cauza placii video.Partitia aceea "Type27" e ascunsa in sensul ca nu o vede windows-ul vista, nu ca are setat vreun "hidden" pe undeva. Deci nu pot sa vad ce e pe ea si nici nu stiu cum as putea sa o back-up-ez. Si daca i-as face back-up nu stiu la ce mi-ar folosi daca nu pot sa vad ce e pe ea.Blind poti, te rog, sa cauti acel tutorial despre crearea cd-ului de windows de pe partitia ascunsa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instaleaza partition magic 8, dupa ce il pornesti o sa iti arate cate partitii ai pe hdd si o sa iti specifice ca una e ascunsa. Din meniu, ii dai unhide/make visible (sau ceva de genul asta) si apoi vei putea intra pe ea fara probleme.Partitia este ascunsa, insa nu din vista, se face cu un program special asta; pe ea sunt stocate driverele, kitul de windows si alte cateva chestii (softurile preinstalate).Tutorialul o sa-l caut, insa nu am nici cea mai mica idee pe unde este acum, deasemenea nici denumirea sub care il am pe hdd.Ce model de aspire ai? (ca imi dau seama mai usor de configuratie)

Share this post


Link to post
Share on other sites

E un Aspire 3680. Am instalat Partition Magic 8.0 dar nu zice nimic de partitii ascunse prin nici un meniu si nu am ce sa-i fac la partitia aia. Pentru acea partitie are mai putine "optiuni" decat pentru celelelalte NTFS. Vista zicea ca acest Part Magic 8.0 are probleme de compatibilitate. O fi vreun Partition Magic mai nou pentru Vista care stie mai multe? Alte idei?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incearca cu Partition Magic de pe un CD bootabil, gen Hiren. Atunci nu te va mai incurca Vista.Scuze nu vazusem primul post...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da click dreapta pe scurtatura lui partition magic si vezi ca ai optiunea sa il rulezi ca administrator (desi poate ca esti administrator, mie asa mi se intampla pe vista) apoi vezi la compatibilitate, ii selectezi windows xp sp2.De obicei, poti sa mai dai si click dreapta pe partitie iar din meniul advanced iti arata cateva optiuni (momentan sunt pe xp)(vezi poza atasata)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.