Guest Focus Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Buna ziua, am recuperat 4 difuzoare mici de dimensiunile unui tweeter 2 au 5wx4Ohm si 2 3Wx4ohm si as vrea sa le folosesc la telefon, prin mufa jack 3.5. Cum trebuie legate? Trebuie si baterie legate de ele? Multumesc aniticipat. Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale si de exprimare. Sunt nou in domeniu. Link to comment
gica70 Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Dupa cate stiu eu ai nevoie de 32 ohmi, deci oricum le-ai lega nu ajungi la aceasta impendanta. Daca accepti riscul.. Link to comment
maryuss2011 Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Inainte de toate,ai nevoie de un mic amplificator audio (2x3w) care se gaseste pe net foarte ieftin.Difuzoarele nu merg legate direct la telefon. Mai jos am facut o schema de legare a amplificatorului si difuzoarelor la telefon.Pentru alimentare,poti folosi un power bank sau,mai greu poti folosi o baterie de telefon,dar pentru aia ai nevoie de un modul de incarcare. Link to comment
gica70 Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 In cazul in care vrei sa ai 2 difuri pe canal atunci le inseriezi, deci atentie la inseriere. Link to comment
Mircel Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 (edited) In cazul in care vrei sa ai 2 difuri pe canal atunci le inseriezi, deci atentie la inseriere. NU!!! În niciun caz! Nu poți obține 2x32 de Ohmi (Gică7o) din cele 4 difuzoare ale inițiatorului. Singura metodă sigură este cea propusă de Maryuss2o11. Edited September 9, 2016 by Mircel Link to comment
Guest Focus Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Daca le leg pe cele de 5w pe placa ce se intampla, o ard? Link to comment
gica70 Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 (edited) Mai Mircele, acea propunere se refera la folosirea difurilor cu amplif, uita-te mai sus la ce am scris initial. Focus, fa doua siruri din 2 difuzoare legate in serie, unul de 3 si unul de 5W apoi vii cu fiecare sir la cele 2 canale out ale amplificatorului; deci fara amplificator, nu ai cum sa le folosesti. Eu nu stiu ce impendanta are iesirea placii (cred ca te referi la amplificator) de aceea, daca faci asa cum ti-am zis vei avea 8 ohmi pe canal. Edited September 9, 2016 by gica70 Link to comment
maryuss2011 Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Daca le leg pe cele de 5w pe placa ce se intampla, o ard? nu...nu o sa arzi placa...vor lucra difuzoarele mai lejer Link to comment
VEF Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 (edited) La orice amplifiator puterea dfuzorului trebuie sa fie cel putin egala cu puterea amplificatorului dace e mai mare nu-i nimic e mai bine . Trebuie vazut si sa se potriveasca impedanta de iesire a amplificatorului cu impedanta difuzoarelor daca au impedanta mai mica o sa arzi amplificatorul daca o au mai mare nu se intampla nimic doar ca o sa se auda mai incet . La gruparea difuzoarelor pentru impedanta totala sunt aceleasi formule ca la rezistente . Edited September 9, 2016 by VEF Link to comment
Recommended Posts