Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
remav

Fuji 9100 panorama mode

Recommended Posts

Buna, stie cineva daca Fuji S9100 poate sa faca o panorama? Eu l-am tot frunzarit dar nu am gasit nicaieri in meniu functia de panorama. Parca la Fuji 9000 am vazut o panorama, si ma gandesc ca nu e diferenta de meniu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

in primul rand ce intelegi tu prin panorama ?poza din aia taiata sa aiba aspect widscreen ?la ce iti foloseste asa ceva ? o poti taia pe computer apoi sau te referi la modul de fotografiere care uneste mai multe poze intr-una panoramica ?altfel daca obiectivul nu este special sa permita unghi mare , panorama este o pacaleala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma refer la modul de fotografiere care permite sa faci un sir de expuneri care ulterior sa le poti uni sa iasa o poza f mare cu aspect panoramic. Nu e acelasi lucru ca si cand ai avea un obiectiv special pt asta, dar totusi efectul e placut sa poti vedea intr-o singura poza o deschidere atat de mare. Inca sunt dezamagit de Fuji, daca nu fac poza pe "fine" ies niste poze mari (ca rezolutie) dar f proaste (chiar si pe ISO 80). Il chinui de 2 zile dar din cele ~300 poze rar gasesc cate una sa-mi placa, expunere - contrast - detalii, comparativ cu piticul Olympus SP500 de care inca sunt f multumit, sincer de la Fuji ma asteptam macar la aceeasi calitate dar un timp de raspuns mai bun (ceea ce are). Acum sper sa ma invat cu el, daca nu... il dau mai departe, :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

unde este facut fuji luat de tine ?ce spui tu cu mai multe poze eu am de ex la sapuinera canon a530 oricum daca vrei poze panoramice, iti iei un trepied , faci cate vrei rotind in plan orizontal aparatul si apoi prelucrezi pe computer pentru a iesi ceva deosebit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe el scrie "Made in Japan" apoi cine mai stie, nu ma interesa chiar asa mult panorama, calitatea ma doare, dar era bine sa aiba si functia asta, ca te ajuta sa le incadrezi mai bine, cu tot cu trepied (am deja) nu ies chiar asa cum ar face el, azi parca l-am mai dat pe brazda, dar bateria e net inferioara fata de olympus, si mai ramane marimea fisierului, peste 4 MB, dar asta e, macar ca e rapid :), poate eu sunt cel prost si nu el, :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ia cauta helicon focus sa vezi soft care iti face o poza din mai multe cu distante focale diferiteasta cu panorama care te ajuta la incadrare e discutabila. daca faci pozele din mana nu o sa reusesti sa faci cum trebuie jonctiunile, iar daca mai prinzi si un automobil care merge in cadru ies niste poze super, cu perfecte jumatati de masina (mie asa mi-au iesit)

Share this post


Link to post
Share on other sites

dar ce te nemultumeste la calitate ?pune si tu niste poze aici iar la baterie ?pai acumulatorii ii pui tu , nu ? sau ai cumparat cu tot cu acuu de la ei ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu am citit inca nici un review despre S9100.Eu am un S9000/9500 si sunt multumit de el. Nu as putea zice ca nu imi place cum ies pozele, dar uneori trebuie manevrat putin sa scoata ceva mai bun, adica nu stie el pe auto sa faca toata treaba. In ceea ce priveste bateriile, pe mine ma tin suficient pentru a lucra continuu fara blitzt vreo cateva ore, (2-3) si sa fac cateva sute de poze. Nu am de ce sa ma plang de baterie, decat ca s-a mai intamplat de cateva ori sa se termine intr-un moment nepotrivit. dar asta se poate intampla la orice aparat foto. Stiu ca S9100 are un procesor mai puternic(sau asa se laudau Fuji) si poate din motivul asta sa consume mai mult? poate au facut un over clocking la procul de la S9000. :smt005

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.