Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
dre

mp3 auto merg 2 canale din 4 ?Scurt? Ce s-a intamplat?

Recommended Posts

am un mp3-dvd auto chinezesc la care imi mai merg doar 2 canale din 4.Cred ca a facut scurt la iesirea unui canal pentru ca am vazut o lita de la un fir aproape de alt fir. I-am dat si din balans iar difuzoarele de pe partea dreapta nu se aud.Prima data am crezut ca sunt 2 finali 2x45 si ca s-a ars unul ,dar l-am desfacut si e doar un final.Este posibil sa fie finalul de vina chiar daca celelalte 2 canale merg? Ce e de facut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu conteaza ca e un singur integrat ... se poate arde doar parte din din, adica unul sau 2 canale.

 

Uite-te ce integrat e, il cauti pe http://www.datasheetarchive.com , si in foaia de catalog, vei afla care sunt pinii de alimentare, pini de intrare, pini de iesire. Dupaia acea verifici pe cablaj, cu mp3-ul descfacut si alimentat, sa vezi ce "ai" la pini (alimentari, semnal de intrare, semnal de iesire). De asemenea cauta dupa trasee intrerupte pe cablaj, sau orice alte componente vizibil deteriorate. Daca nu gasesti nimic suspect, si la pinii integratului apare alimentarile corecte, semnal de intrare corect pe ambele canale, si totusi la 2 iesiri nu ai semnal, inseamna ca e "semi"ars integratu. Problema poate fi si din preamplificare, dar eu mai intai as cauta la partea de amplificare. :yawinkle:

 

Bafta, si ai grija sa nu mai tragi vrun scurs pe cablaj cand masori. Alimentarile se verifica cu multimetru, iesirile cu un difuzor mai mic, sau mai mare, si firi cositorite, sau ceva sonde subtiri, iar semnalul de intrare ori cu o casca mica, ori cu sonde de la intrarea intrun alt amplificator(boxe de pc spre exemplu). Ai grija sa nu gresesti pinii cand verifici :smt006

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.