Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Letcon pentru statie de lipit


Guest andreyfitza

Recommended Posts

Guest andreyfitza

Salutare,

 

As vrea sa stiu din experienta celorlalti utilizatori, care letcon vi se pare mai bun pentru statia voastra de lipit. Cel pentru statiile Solomon sau cel pentru Gordak, semnificativ mai ieftin.

 

Sunt deschis si la alte propuneri :).

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

cum am postat azi pe un topic cu recomandare de statie de lipit, mi se pare gordakul mai plăcut fiind mai subțire, nu mă mai pot întoarce la solomon doar din acest motiv. ca performașă între ele eu nu am simțit diferențe, deși unii spun că ar fi.

Cînd oi avea bani prea mulți mă bate gîndul să iau un letcon și vîrf de la jbc (m-a îmbolnăvit cineva aici pe forum). letcon 245-A și vîrf C245. Împreună sar de 400 de lei da am înțeles că în cîteva secunde ajunge la temperatura de lucru. E și mai slim etc. cred că e mișto da deocamdată nu merită atîția bani. Dar dacă tot ești deschis la alternative... :rade:

Link to comment

Am lucrat cu ambele si desi Gordakul e mai "slim" sunt mult mai multumit de Solomon. Varful venit impreuna cu letconul l-am chinuit in fel si chip dar inca rezista eroic.

Partea prosta e ca am comandat pentru firma un letcon Solomon, de la T.M.E, si calitatea lui lasa mult de dorit fata de ce am cumparat eu acum 4-5 ani. Cablul mai subtire dar rigid si varf de slaba calitate ce a rezistat doar o luna. :96 Acum imi e frica sa mai comand Solomon pentru ca cine stie ce porcarie vine.

Mai bine faci un efort financiar dar stii ca lucrezi cu placere.

Link to comment

Solomon am și eu de vreo 6 ani, între timp am luat si un Gordak, nu prea mi-a plăcut, si ca sa fie treaba treaba după vreo două luni sa rupt din dreptul filetului, am trecut înapoi la Solomon, asta la servici acasă am un Weler cel mai ieftin, are letconul precum creionul si cablu mai lung si cu mult mai subțire fata de cele de mai sus însă e mai puțin potent dar cu toate astea la smd-uri nu mai pot fără el.

Link to comment

Lucrez cu un Lukey 852D+ are un letcon subtirel si am gasit multe forme de varfuri de calitate.

Singura problema pe care o am este ca s-a cam dus filetul care imbina cele doua parti ale manerului, i-am pus un adaos

din banda de teflon dar cand apas mai tare se mai desface.Din pacate n-am gasit letcon de schimb, firma care l-a importat nu mai aduce piese de schimb. La Solomon n-am problema asta, este solid, tine la tavaleala dar e cam incomod la fineturi.

Concluzia mea este ca ar trebui sa ai un letcon de fineturi si unul pentru lucrari de rutina.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines