Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frigiderul nu se mai opreste din mers!


Vizitator gavril marius

Postări Recomandate

Vizitator gavril marius

Dupa cum suna si titlul topicului am un frigider Maxwell de prin 2005 iar de ieri am constatat ca merge continuu(3 ore dupa care l am scos de frica sa nu se arda motorul)practic il dau pe 0 din termostat ca sa l opresc iar dupa 10 minute fix porneste iar si merge continuu...m am uitat si la relelul motorului si este ok cupleaza si decupleaza deci ala sare din schema...de inghetat ingeata ok(practic ca si inainte) in congelator am -3 grade iar in frigider undeva la 8 grade.Am comandat un termostat pe acelasi cod acuma sa vedem ce si cum...Sa fie defect numai termostatul pentru ca practic este mort invart de rotita aia pana la 5 si degeaba(inainte in mers daca roteam de la 5 la 1 se oprea acum nu).Orice sfat este binevenit...

Link spre comentariu
Vizitator gavril marius

Asta nu am luat in calcul...am sa chem un depanator pana la urma ca se cam leaga treaba cu lipsa de freon pentru ca in frigider face zapada pe , perete...

Revin cu update in congelator dupa 15 minute de mers sunt -12 grade acuma astept sa vad si in frigider.

In frigider sunt 10 grade acum iar pe usa 13...

Editat de gavril marius
Link spre comentariu

Daca nu s-ar mai opri din mers, ai ajunge si in frigider la grade minus. Cel putin eu cand m-am mutat in alta locuinta, am avut un frigider acolo care chiar mergea non-stop din cauza termostatului defect si tot ce am avut in frigider a inghetat complet, pana si laptele din cutie. Daca merge non-stop dar nu scade temperatura din frigider / congelator la cat ar trebui, atunci as spune si eu ca problema este cauzata de lipsa de freon.

Link spre comentariu
Vizitator gavril marius

Deci dupa 1:30 de minute de mers continuu in frigider sunt 6 grade iar in congelator -12 mai mult nu cred ca se poate in conditiile actuale...in camera 26 de grade.

Editat de gavril marius
Link spre comentariu

Acolo unde a aparut o fisura, exista si o umezire  sau usoare pierderi de ulei. In acel compresor frigotehnic (motor), exista si o cantitate de ulei care are rol de ungere si de racire  a acestuia. In interior nu exista trasee separate pentru freon si ulei. Acestea se amesteca in interiorul agregatului, dar fiecare isi face treaba sa.

Este normal ca freonul, in circuitul pe care il face, pompat de agregat, sa antreneze si o mica cantitate de ulei. Aceasta nu este o problema deoarece in finalul excursiei sale,prin tevile frigiderului, uleiul ajunge tot in agregatul frigorific.

 

Concluzie:

           Unde exista fisura..... exista si urme de ulei!

 

In cazul de fata,daca in congelator se obtin - 12 grade, inseamna ca ceva freon mai exista in instalatie. Trebuie inspectatae conductele si vazut unde exista o scurgere de ulei.

Desigur trebuie chemat un frigotehnist pentru remedierea defectiunii si refacerea presiunii de freon.Lasa termostatul la locul lui.

  Succes

Editat de PINTI
Link spre comentariu
Vizitator gavril marius

Abia ce am schimbat termostatul...am si vazut ceva urme de verdeata(cred ca freon)pe 2 conducte din spate acum sa vad daca se opreste macar elimin termostatul din ecuatie si mai ramane de incarcat cu freon ca daca nici dupa reincarcare nu merge imi cumpar altul.

Link spre comentariu

A explicat colegul Pinti . La cantitatea corecta de freon in circuit se obtin temperaturile corecte ( de exemplu -18 in congelator ,+4 in frigider ) la un anumit raport mers/pauza .

Cand pierde freon , dar foarte putin, in timp raportul mers/pauza creste  pana in momentul cand nu se mai opreste - freonul a scazut sub o anumita cantitate . Scazand in continuare freonul , nu mai poate mentine  temperatura  (creste ) necesara  desi merge non stop . O incarcare ar trebui sa-l aduca in parametri pe moment , dar daca nu se poate opri pierderea in timp - cat de lung depinde de modul de pierdere - por,pori, etc.,  situatia actuala revine ...

Link spre comentariu

Cel mai corect este sa umble un frigotermis, sa-l vacumeze sa vada daca tine vidul un timp mai idelungat ,si daca totul este ok  sa-l incarce din nou  poate sa puna putin mai mult freon pina brumeaza foarte putin aspiratia ,daca este un por foarte mic va merge citiva ani pina va perde acel surplus de freon   si ca sa fie sigur ca nu este ruginit anticondensul trebuie anulat inainte de incarcare ,  la mine au ajuns multe frigidere  cu valva de incarcare sudata ,deci incarcat cu freon, fara sa anuleze anticondensul  au pierdut freonul din nou, dupa ce am anulat anticondensul nu a mai fost probleme, eu la fiecare  incarcare de freon ,sa fiu sigur anulez conducta de anticondens..... ....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

freon fara sa anuleze anticondensul si iar au pierdut freon  ,eu intoddeauna sa fiu sigur anulez anticondensul  si nu am mai avut probleme  ,dar asta nu inseamna ca nu poate fi por si in alta parte

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări