Mar Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 N-am nici o ideie cum pot sa citesc o tensiune analoaga de pe RA3 al unui PIC 16F628 sa o afisez pe LCD.Deocamdata pot sa scriu pe LCD,deci acesta parte e functionala.Va rog mult :cry: ajutati-ma cu pasii pe care trebuie sa-i fac si un program functional. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alex Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 Scrie in datasheet-ul lui 16F628 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aghora17 Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 sau pe http://www.microchip.com cauti note de aplicatie. o sa gasesti ceva de genul ala acolo. http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... odeId=2048 cred ca asta e linkul la notele de aplicatii Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdanel Posted December 16, 2004 Share Posted December 16, 2004 16f628 n-are convertor analog numeric. dupa parerea mea nu merita sa-tzi batzi capul cu iel daca esti incepator, incearca cu 16f876 ca e mai fain, are shi adc. Shi pe mine m-a indus in eroare (ca shi pe mai multzi, se pare) faptul ca are picioare analogice :? , dar alea sunt conectate la comparator, nu la ADC. Eventual, daca chiar eshti fixat pe 628, potzi sa foloseshti comparatorul intern, baleindu-i referinta. Asha potzi avea 4-5 bitzi de rezolutzie, poate ca itzi ajunge, iar daca chiar insishti potzi face un slope-ADC, eventual dual-slope ADC cu un CCP shi comparatorul, da astea e pretentzioase... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mar Posted December 17, 2004 Author Share Posted December 17, 2004 Nu ma intereseaza atit de mult rezolutia pentru ca eu vreau sa detectez 5-6 valori de tensiune si sa le afisez pe LCD. Cu 16f876 va fi montajul prea mare si eu am spatiul limitat.Cu 16f628 ce pasi trebuie sa urmez? :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.