Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conversia analog/digitala

Mar

Recommended Posts

N-am nici o ideie cum pot sa citesc o tensiune analoaga de pe RA3 al unui PIC 16F628 sa o afisez pe LCD.Deocamdata pot sa scriu pe LCD,deci acesta parte e functionala.Va rog mult :cry: ajutati-ma cu pasii pe care trebuie sa-i fac si un program functional.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

16f628 n-are convertor analog numeric. dupa parerea mea nu merita sa-tzi batzi capul cu iel daca esti incepator, incearca cu 16f876 ca e mai fain, are shi adc. Shi pe mine m-a indus in eroare (ca shi pe mai multzi, se pare) faptul ca are picioare analogice :? , dar alea sunt conectate la comparator, nu la ADC. Eventual, daca chiar eshti fixat pe 628, potzi sa foloseshti comparatorul intern, baleindu-i referinta. Asha potzi avea 4-5 bitzi de rezolutzie, poate ca itzi ajunge, iar daca chiar insishti potzi face un slope-ADC, eventual dual-slope ADC cu un CCP shi comparatorul, da astea e pretentzioase...

Nu ma intereseaza atit de mult rezolutia pentru ca eu vreau sa detectez 5-6 valori de tensiune si sa le afisez pe LCD. Cu 16f876 va fi montajul prea mare si eu am spatiul limitat.Cu 16f628 ce pasi trebuie sa urmez? :?:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines