Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care este putere optima pentru o camera de 4/4 metri


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

As dori sa stiu care este puterea optima pentru un amplificator pentru a sonoriza o camera de 4/4 metri va multumesc

nu puterea amplificatorului conteaza ci spl obtinut din boxedaca ai o pereche de boxe cu spl mare iti trebuie un amplificator de putere mica intr-o camera daca ai o pereche de boxe care au spl mai mare sau aproximativ 96 intr-o camera iti e deajuns un amplificator de 2x 60 w pe impedanta respectiva ( acuma conteaza si diametrul difului , eu ma refeream la difuri cu diametru 12" 15" )
Link spre comentariu

Cu un aparat de radio Gloria care are 1w putere de iesire si cu volumul la maxim, deja nivelul acopera o conversatie normala.Daca se foloseste un amplificator de 10-15w deja este discoteca, la 50w decoleaza reactorul iar la 100w poti vedea pe viu cum se crapa sticla de la geamuri si se sparge in bucati.Un amplificator de 50w folosit pana la 20-30% din putere este suficient pentru o camera de 4x4metri si in acest fel nici boxele nu sunt solicitate.Bineinteles poti folosi si amplificatoare de 100W dar tot la un volum "conservator".

Link spre comentariu

DIN45500 parca dadea 25W intr-o camera de 25 m2, deci tie cum s-a mai spus si mai sus, 2x10W ti-ar fi suficient la 16 m2 (adica poti sa ai un amplif mai mare dar auditie curata vei avea doar la puterea asta). Putere mai mare poti sa bagi acolo, doar ca vei face risipa de energie consumata si te va durea capul de la galagie si de la bataile vecinilor. :smt003 :axe:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări