Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Boby

Care este putere optima pentru o camera de 4/4 metri

Recommended Posts

As dori sa stiu care este puterea optima pentru un amplificator pentru a sonoriza o camera de 4/4 metri va multumesc

nu puterea amplificatorului conteaza ci spl obtinut din boxedaca ai o pereche de boxe cu spl mare iti trebuie un amplificator de putere mica intr-o camera daca ai o pereche de boxe care au spl mai mare sau aproximativ 96 intr-o camera iti e deajuns un amplificator de 2x 60 w pe impedanta respectiva ( acuma conteaza si diametrul difului , eu ma refeream la difuri cu diametru 12" 15" )
Link to post
Share on other sites

Cu un aparat de radio Gloria care are 1w putere de iesire si cu volumul la maxim, deja nivelul acopera o conversatie normala.Daca se foloseste un amplificator de 10-15w deja este discoteca, la 50w decoleaza reactorul iar la 100w poti vedea pe viu cum se crapa sticla de la geamuri si se sparge in bucati.Un amplificator de 50w folosit pana la 20-30% din putere este suficient pentru o camera de 4x4metri si in acest fel nici boxele nu sunt solicitate.Bineinteles poti folosi si amplificatoare de 100W dar tot la un volum "conservator".

Link to post
Share on other sites

Dupa parerea mea pentru o petrecere ai nevoie de 2x 100 W rms cu tdh<1 %.Deci recomand un amplif de 2x150 W.Stai linistit ca nu crapa geamurile...depinde si de boxe..daca ai boxe mai mari o sa trepideze si depinde si de geamuri :weedman: .Oricum de la 2x 10 W incepi sa deranjezi vecinii..pentru auditie nprmala 10 W sunt arhi suficienti.

Link to post
Share on other sites

DIN45500 parca dadea 25W intr-o camera de 25 m2, deci tie cum s-a mai spus si mai sus, 2x10W ti-ar fi suficient la 16 m2 (adica poti sa ai un amplif mai mare dar auditie curata vei avea doar la puterea asta). Putere mai mare poti sa bagi acolo, doar ca vei face risipa de energie consumata si te va durea capul de la galagie si de la bataile vecinilor. :smt003 :axe:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines