Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
stefank

Problema OSD Hyundai

Recommended Posts

Buna ziua . La un tv Hyundai model 14B9T61-TXS cu sasiu Beko 12.6 ( nu sunt sigur ) , ( procesor SDA 5535 A070 , jungla NN 5198K dispus oblic pe sasiu , memorie smd 24C08 ) dupa un defect de la traznet in urma caruia s-a defectat procesorul , jungla si memoria , dupa schimbarea acestora televizorul functioneaza cu exceptia urmatorului simptom : o linie orizontala neagra de 2 cm defileaza de sus in jos si concomitent defileaza si osd-ul la actionarea unor functii ca volum sau meniu , chiar si in teletext se manifesta la fel . Singura precizare care trebuie sa o adaug este ca nu am avut memorie smd si am pus una normala 24C08 . Multumesc celor ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi in ce priveste zona in care trebuie sa caut problema .

Link to post
Share on other sites

Am dump pentru acest model , pot sa-l postez luni pt. ca il am la atelier . Apropo in legatura cu meniul service am reusit sa intru cu segventa meniu 9301 . Insa nu am vazut nimic in acest meniu pt. balansul culorilor si CAF deoarece ar trebui sa fac mici reglaje la culori si la auto tuning nu se opreste optim pe programe ci un pic mai jos in frecventa . La fine tuning pot sa reglez programele , le memorez dar la o repornire a televizorului observ ca la unele programe CAF-ul le deregleaza cum am explicat mai sus . Multumesc pt. idei in acest sens .

Link to post
Share on other sites

O intrebare am in legatura cu integratul NN5198K din acest sasiu , daca e normal sa se incalzeasca destul de tare integratul fiind nou ? La pornirea televizorului programele sint dereglate in jos in fregventa fata de cum au fost memorate , dupa citeva minute revenind la normal . Nu stiu daca e vreo legatura dar la cautarea programelor este necesar un reglaj fin in sus pt. optimizare . In meniul de service AFT38 si AFT33 sunt la maxim , la valori mai mici cautarea oprindu-se mult mai jos . Un lucru care nu l-am inteles este ca la autocautarea programele sint vazute foarte puricos dupa care la terminarea cautarii si iesirea din meniu ele revin la normal . Multumesc pt. sugestii .

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines