Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comparare impulsuri


Postări Recomandate

Am un sistem cu senzori de parcare si as vrea sa folosesc senzorii pentru oprirea unor porti. De fapt, la "activare" sa imi blocheze circuitul de comanda al portilor care este realizat cu relee. Pentru asta as avea nevoie ca din sistemul cu senzori sa "trag" niste fire pentru a cupla un releu. As avea 2 solutii :

1 - leg niste optocuploare in locul ledurilor de la display (care este unul multiplexat si nu am gasit nimic pe net despre configuratia pinilor). Avantajul ar fi ca as putea "seta" cumva mai multe distante. Dezavantajul ar fi ca este munca de chinez batran gasirea tuturor combinatiilor ( displayul are 12 pini pentru alimentarea a 7 led-uri pe partea stanga, 7 pe partea dreapta si inca un afisaj numeric dublu). Pe integratul care controleaza diplay-ul nu scrie nimic. 

2 - leg de buzer un optocuplor conectat la arduino. Are 4 zone ( bip rar, des, continuu si oprit) si in functie de astea releul care blocheaza comenzile sa fie cuplat. Aici nu stiu ce anume sa folosesc pentru a realiza codul. 

Ps- daca pun ociloscopul pe firul de intrare in display, am un semnal ca si cum ar fi de la o telecomanda. Nu se schimba in functie de distanta, ci este unul uniform. 

Ps- Varianta asta cu senzori de parcare nu este batuta in cuie. As putea folosi si alte variante pentru a "sti" circuitul ca in zona se afla o masina. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ca să folosești semnalul de la display, ar trebui să folosești un decodor, fiindcă semnalul este complex și multiplexat.Varianta cu semnalul de la buzzer e mai simplu de realizat, trebuie să alegi care din semnalele buzzerului te avantajează pentru comanda releului porții.În funcție de acesta se poate face o comandă printr-un circuit trigger sau monostabil.

Link spre comentariu

Am sa incerc varianta cu senzori HC-SR04 . 2 senzori din astia cred ca sunt suficienti. Problema e ca nu stiu cum se vor comporta in timp datorita conditiilor meteo . Am sa ii protejez cumva impotriva ploii, dar nu stiu pe timp de iarna cum vor functiona. O sa las si senzorii aia de parcare conectati separat de sistemul portilor . Practic, de la buzer voi lua semnal pentru a aprinde o lampa sau un buzer mai puternic. 

Daca portile ar fi fost culisante, era mai simplu cu un laser. Ar merge si la sistemul asta cu porti batante, dar e mai "riscant" la montarea laserului in exteriorul curtii (copii, caini etc). 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări