Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Respingere curent/electroni


Vizitator Rockstar

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

aoleu, sa scot frigiderul din priza ca se umple cu electroni si de-aia se face rece inauntru. Apoi cand ajunge la 0 Kelvin se opresc electronii, se incalzesc putin si iar porneste frigiderul ca sa aduca temperatura la 0K. in felul asta o sa il umplu cu electroni. creste presiunea pe aerul din el pt ca atomii sunt inghesuiti de electroni, iarasi se incalzeste...ahaaaa, deci asta e secretul florii din gradina.

Link spre comentariu

Ala cu lumina?Am vazut ceva pe Discovery Science.Nu stiu ce cristal,in ceva conditii devenea transparent,erau doua raze laser pe el,una il facea transparent iar cealalta de control.Chestia e ca il faceau transparent,puneau al doilea laser pe el si il opreau pe primul.Peste catva timp il faceau transparent iar si detectau fotoni de la celalalt laser.Deci facusera un fel de capcana pentru fotoni.Asta era pe la MIT,nu pot garanta rezultatele dar pare oarecum posibil.

Link spre comentariu

Nu va agitati degeaba cu asemenea raspunsuri puierile.

Daca cititi cu atentie, dpdv gramatical,  postarile initiatorului topicului,  veti constata ca acesta este mult mai destept decat incearca sa para prin intrebarile sale.

 Poate o clona ne pune la incercare.

Link spre comentariu

Daca consumatorul(de ex. o veioza) este alimentat la curent alternativ, e deajuns sa inseriati o bobina cu acest consumator, apoi, daca doriti sa-i micsorati intensitatea luminii, introduceti un miez feromagnetic in acea bobina-marind inductanta bobinei creste reactanta inductiva si becul cu incandescenta va lumina cu atat mai slab cu cat inductanta e mai ridicata-miezul de fier e mai mult introdus in bobina.

Bineinteles, exista si solutii mai avansate, de la banalul chopper cu triac din variatoarele uzuale, pana la bombardament cu particule elementare, dar nu toate sunt accesibile oricui.

Link spre comentariu
Vizitator Rockstar

*ratza

Este imposibil de oprit electroni la zero absolut, La zero absolut va fi probabil la cea mai scazuta stare de energie.

 

*dan cod

O sa incerc sa prind vreo 2-3 electroni sa ii strang de gat, sa vad daca mai circula.

 

*fanelforum

Daca cuiul acela din poza este pus pe faza, atunci pune mana pe el si vezi daca se duc electronii catre tine si cand se duc. Presupun ca instantaneu.

La faza cu frigiderul daca ziceai si ceva despre interactiuni electromagnetice atunci era credibila gluma. :))

Link spre comentariu

*ratza

Este imposibil de oprit electroni la zero absolut, La zero absolut va fi probabil la cea mai scazuta stare de energie.

Exact. Nu-i poţi opri, dar le poţi întrerupe traseul de deplasare, adică am descoperit întrerupătorul. Trecem la lecţia următoare?

 

Ceilalţi: vă rog să nu mai daţi răspunsuri în bătaie de joc.

Link spre comentariu
Vizitator Rockstar

*Spitfire

Ideiile sunt bune, dar ceea ce caut eu este in genul emp jammer dar reversul, probabil ca nu exista. Daca ar fi existat ar fi o revolutie tehnico stiintifica.

 

*ratza

am intrerupator pe perete, il folosesc in fiecare zi.

Link spre comentariu

La zero absolut toate metalele sunt supraconductoare, electronii de conductie se misca liber. Intr-un camp magnetic intens supraconductorul trece in stare normala, are o conductivitate finita.

Exista materiale care isi maresc rezistivitatea in camp magnetic. Primul folosit este bismutul. In prezent se cunosc materiale cu magnetorezistenta mult mai mare, Vezi pe Google "giant magnetoresistance"sau "colossal magnetoresistance". Sunt principial diferite. Oprirea completa a conductiei electronice in camp magnetic este imposibila.

Link spre comentariu

io am citit pe youtube ca energia magnetica a supermagnetilor din HDD se opune energiei electrice a electronilor conform principiului lui Lorenz si a studiilor ramase secrete ale lui Tesla, fiindca electronii e negativi si se resping de polul nord.

Editat de Kreator
Link spre comentariu

@puriu

sper ca stii de gluma... :rade: (sau am fost prea convingator)

 

PS

Fenomenul de pierdere a proprietatii de supraconductibilitate in prezenta unui camp magnetic se datoreaza ruperii bosonilor (perechilor Cooper), instabili in camp magnetic.

Editat de Kreator
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Era un temei bun ca Tesla sa mai inventeze inca un dispozitiv..Sa te joci cu curentul de la distanta cred ca e posibil dar la intensitati mici si foarte mici,Cu un magnet ai incercat?fa-ti un minicircuit de curent si intensitate foarte mica si experimenteaza..Poate descoperi chiar tu,de ce nu...Dar sa produci o fluctuatie ,un camp electric,un bruiaj in curent electric care sa interactioneze wireless si la intensitati mari mi se pare cam imposibil de realizat..Eu de exemplu am reusit sa captez o parte din energie cu un dispozitiv,apropiindu-ma de o retea electrica,de conductoare incarcate cu tensiuni mari ,dar sa-l resping/controlez acel curent,nu prea vad cum..

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări