Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Respingere curent/electroni


Vizitator Rockstar

Postări Recomandate

Vizitator Rockstar

Salut, stiu ca e o intrebare ciudata, dar exista un dispozitiv ceva in care sa respinga curentul/electronii dupa orice alt aparat? Ma refer la ceva in genul magnetilor atunci cand se resping.

 

De exemplu o lampa alimentata la 220v, apropii un dispozitiv de lampa si intensitatea lumini sa scada cat mai mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator Rockstar

Cu lampa a fost doar un exemplu, am auzit de variator chiar si de ceva cu telecomanda. Ma refeream la ceva mai avansat cum sunt magnetii. De exemplu un autoturism in functiune, in care sa i se ia curentul printr-un dispozitiv in care sa ii absorba toata energia din instalatie sau baterie prin masa, pana se opreste masina. Nu ma refer la scurt sau ceva de genul.

Link spre comentariu
Vizitator Rockstar

Da, ceva de genul dar sa fie invers, sunt sigur ca si electronii au "teama" de ceva. Asa e poate gandesc prea departe.

 

Mai am o intrebare, toate aparatele electronice de pe acest pamant functioneaza in baza campului magnetic al acestui pamant?

Link spre comentariu
Vizitator Rockstar

Ei bine, pe internet am citit tot felul de articole, unele adevarate altele neadevarate, printre care si intrebarea de mai sus. Da, o carte explica multe, dar de multe ori parerile sunt impartite chiar si de catre cei care au o cultura vasta in acest sens. Eu stiu in felul urmator ca fiecare aparat foloseste sursa de curent din generatoare de curent cu propriu camp magnetic. Chiar si satelitii trimisi la plimbare care functioneaza la sute de mii sau milioane kilometri distanta de pamant, insa exista posibilitatea sa interfereze cu campul magnetic al altor planete.

Link spre comentariu

:95  E cald afara, merge un pescuit, o piscina... Trebuie sa va documentati mai mult in domeniu si sa nu le amestecati pe cele astronomice cu cele electronice. Sigur interfereaza bateria de la ceas cu campul magnetic al planetei Marte daca o avea.

Link spre comentariu

Eu spun ca daca consumi curentul sigur se termina electronii aia si raman doar nucleele in generator. Dupa ce s-a consumat tot curentul deja ai rezolvat cazul. Si chiar asa, uite o intrebare buna de pus, ma rog, unde sunt eu acum e canicula si nu am ce face. "Unde se duc electronii cand se duc?" Ce face generatorul ala, produce electroni asa intruna? Electronii au si ei o masa infirma 9,109 382 15(45)×10-31. zice wikipedia. Inseamna ca toata materia e facuta din generatoare electrice.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări